Alguns arruixons encara diumenge a l’espera d’un inici de setmana més tranquil

L'oratge no acaba de fer net, tot i que res a vore amb els dies anteriors. A partir de dilluns, s’esperen un parell de dies de temps més segur
Els arruixons encara cauran en diversos punts diumenge, però més dèbils | Arxiu

 

Els efectes de la gota freda encara es faran sentir este diumenge. A pesar de què la borrasca cada volta serà més dèbil i estarà més allunyada de l’àrea mediterrània, encara portarà símptomes d’inestabilitat que faran que, un dia més, el temps siga un poc insegur.

 

La jornada anirà marcada per un cel prou tapat, tot i que hi haurà moments a on el sol es deixarà vore entre els núvols. Les pluges també podran anar apareixent en qualsevol moment, tot i que seran més probables de vesprada. En general, seran de caràcter dèbil i dispers, per tant no hem d’esperar cap situació perillosa ni crítica com les que s’han viscut en  jornades anteriors.

 

Les zones a on seran més freqüents seran al sud de València i nord d’Alacant, especialment, en punts de muntanya de l’interior del territori, però no es descarta que, puntualment, també arriben en altres punts.

 

Mapa de previsió per a este diumenge | Aemet

 

Temperatures més altes amb un ambient menys de tardor

Els termòmetres seguiran pujant un poc més, sobretot en el sud, en Alacant, a on s’espera que puguen pujar entre 2º i 3º. En València i Castelló, els termòmetres es mantindran sense grans canvis o bé pujaran un poc. En general, la sensació tèrmica serà més agraïda, deixant arrere les passades jornades a on l’ambient era més de tardor que no de finals d’estiu.

 

Per tant, els termòmetres al migdia es mouran entre els 25º i 30º en Alacant, mentres que en la resta del territori oscil·laran entre els 23º i 28º. Quant a les temperatures mínimes, en la costa estran entre els 18º i 23º, mentres que en l’interior quedaran un poc més baixes, entre els 15º i 20º, amb un ambient fresc a primeres hores del matí.

 

Millor oratge a inicis de setmana

Ara per ara, els models meteorològics marquen que la setmana que ve començarà més tranquil·la amb un temps més solejat. Es mantindran encara els intervals de núvols que faran que el dia no siga completament radiant, però que de moment no portaran precipitació.

 

La temperatura a poc a poc anirà pujant lleugerament, amb un ambient cada volta més propi de l’època de l’any. Els valors dels termòmetres es mouran en molts punts del territori entre els 27º i 32º. Fins i tot, de cara el dimarts, les temperatures estaran per damunt de la mitjana per a estes dates de l’any.

 

Tot i això, el bon oratge tindrà els dies comptats, ja que a partir de dimecres pareix que arribarà més inestabilitat amb l’acostament d’una nova borrasca a l’oest de la península que farà que el temps siga més insegur amb l’arribada d’algunes pluges i, puntualment, també tempestes. Tot i això, caldrà anar seguint l’evolució d’esta pertorbació, ja que al final podria quedar-se més en l’oest de Portugal portant un temps més tranquil al territori valencià.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!