Calor per a Cap d'Any

Deixarem enrere el 2021 amb estabilitat, sol i temperatures altes, i el 2022 començarà amb pocs canvis
 | Pixabay

Deixarem enrere el 2021 amb estabilitat, sol i temperatures altes, i el 2022 començarà amb pocs canvis. L'anomalia tèrmica serà general a tota la Península i a bona part d'Europa occidental on les temperatures també marcaran valors més propis de la primavera que d'hivern.

Les altes pressions es consoliden. Abracen bona part d'Europa amb pressió al voltant dels 1.030 mil·libars deixant el camí lliure ala massa d'aire càlida que avança des del nord d'Àfrica i que serà la responsable de deixar les temperatures tan altes.


La presència de l'anticicló afavorirà des de hui mateix la formació d'alguns núvols baixos a la costa i de boirines a les planes i zones fondes. Les boires seran més denses i persistents al centre de la Península on cal anar amb precaució si hem de transitar per allà els pròxims dies.

Les temperatures es mantindran sense canvis o baixaran lleugerament a la costa però al centre i per l'interior pujaran apropant-se als 20 graus al centre de l'endemà d'una nit un poc més fresca.


Les últimes hores del 2021 potser siguen un poc més fresques però les temperatures encara quedaran prou per damunt dels valors mitjans per l'època.

El mapa de temperatures mostra com les mínimes a penes patiran canvis i com les màximes quedaran més baixes a la franja costanera que al centre i per l'interior on tocaran els 20 graus i fins i tot podran acostar-se a la ratlleta dels 25.


Donarem la benvinguda al nou any amb sol, calma i estabilitat. Potser haurem d'esperar a mig matí perquè es desfacen les boires i els núvols baixos que hi puguen haver a primera hora a les comarques més costaneres però al centre del dia farà sol i les temperatures no patiran canvis.

Diumenge es deixarà sentir un poc de ponent i mestral i de nou pujaran les temperatures a la franja costanera.

Dilluns començarem setmana sense canvis importants d'oratge. Canvis que podrien arribar de cara al dia de Reis.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Situació en Omega" "Rècords de temperatures altes i estiuenques a la nit de Cap d'Any"