Cap de setmana estiuenc: se superaran els 35 °C

Encara que els ruixats siguen els protagonistes hui i demà, el final de la setmana estarà marcat per un augment de les temperatures

Després d'uns dies nuvolosos i amb temperatures agradables en gran part del país, es presenta un cap de setmana calorós amb màximes que recordaran als valors que es donen a l'estiu en territoris del sud i est de la Península, segons José Antonio Maldonado, director de meteorologia de Meteored.


Este ascens de temperatures vindrà precedit per un temps encara primaveral durant les jornades de hui i demà, amb ruixats en la meitat nord de la Península i algunes zones de Canàries, enfront dels grans clars del sud. Després arribarà el repunt. Malgrat que no es registraran rècords com fa just un any, quan vivim el mes de maig més calorós del segle XXI, en el sud de la Península s'esperen màximes que superaran àmpliament els valors mitjans d'esta època. En alguns punts seran fins a 10 °C més altes del normal.


Esta pujada de les temperatures serà provocada per la irrupció de vents càlids de ponent durant els pròxims dies, causada per l'anticicló situat a les Açores i les altes pressions que penetraran en el territori peninsular en forma de tascó.


Les altes temperatures protagonistes d'esta finalitat de setmana

El dissabte, que coincideix amb el dia de San Isidro, Galícia, les regions cantàbriques, Navarra, La Rioja i en el nord-oest de Castella i Lleó es veuran afectats per algunes pluges. La resta de la Península tindrà els cels més buidats. El més cridaner d'esta jornada serà l'augment generalitzat de les temperatures, que podrien arribar a superar els 30 °C a Jaén, Còrdova, Granada, Múrcia, València i Sevilla.


Ciutat Temperatures màximes del diumenge

  • Múrcia 37 °C
  • Màlaga 35 °C
  • València 34 °C
  • Sevilla 34 °C
  • Còrdova 34 °C
  • Huelva 31 °C
  • Alacant 30 °C
  • Albacete 30 °C


Durant la jornada del diumenge, Galícia, Astúries, Cantàbria, el País Basc i el Pirineu navarrés seran les úniques zones afectades per pluges. En el sud del territori peninsular els cels es mantindran buidats i les temperatures augmentaran notablement, podent aconseguir els 37 °C a Múrcia, els 35 °C a Màlaga i 34 °C a València i Sevilla.


Claus d'esta finalitat de setmana


● Les temperatures que podrien registrar-se este cap de setmana seran anormalment altes.
● Encara que semble un episodi estival, les temperatures mínimes seran més baixes que a l'estiu.
● Estos valors no tindran continuïtat.













 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Calor, calor, i més calor" "Oratge pre-estival amb pluges dèbils a la vesprada"