Espectacular i curiosa columna d’aigua en una forta tempesta en la Xina

La imatge es va poder vore en Taiwan, a on la cortina d’aigua era tan local que només va afectar una part de la ciutat. Algunes persones ho comparaven amb un «terrorífic bombardeig»
Imatge il·lustrativa d'un llamp | València Diari

 

Fenomen meteorològic espectacular el que es va poder vore el dilluns en la ciutat taiwanesa de Chiayi, en la Xina, a on una forta tempesta va afectar només una part de la ciutat deixant una imatge molt curiosa. En concret, des de molts barris de la localitat es va poder vore una enorme i fosca columna d’aigua de poca amplada que descarregava en alguns punts concrets.

 

La imatge i l’espetec de la tempesta, que no va deixar ni una sola gota en els barris més allunyats, ubicats a només pocs metres del nucli del temporal, va espantar als habitants, alguns dels quals van comparar el fenomen amb un «terrorífic bombardeig» o una cascada, segons publica el portal ‘Taiwan News’. Altres persones definien la situació com l’obertura d’un forat en el cel que deixara caure molta aigua de colp en eixe punt concret de la ciutat. Este és l’impressionant vídeo del fenomen:

 

 

Les fortes tempestes, típiques de l’estiu en esta zona de la Xina

Tot i l’espectacularitat del fort però localitzat aiguat del dilluns, la veritat és que les tempestes són un clàssic durant els mesos d’estiu en esta zona de la Xina. Però esta volta l'arruixó s’ha avançat, ja que encara no hem entrat oficialment en la nova estació. En general, esta classe de ruixats són fruit d’un marcat moviment vertical de l’aire i, normalment, acaben desapareixent en només 30 minuts, deixant poques quantitats de precipitació però algunes inundacions puntuals.

 

Esta classe de fenomen també es pot vore a voltes en terres valencianes, sobretot, en primavera i tardor, quan les tempestes són més fortes. De fet, a casa nostra els arruixons de vesprada són normalment, dispersos i locals, fent que en un municipi caiga molta aigua però que en la ciutat del costat no caiga ni una gota.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!