Els estudiants de l’Índia protesten contra la contaminació

Els col·legis de Nova Delhi van tancar dos dies seguits pels elevats nivells de pol·lució, que s’han convertit en un gran problema de salut en este país
Imatge de la greu contaminació que patix Nova Delhi | Arxiu

La greu situació que viu l’Índia a causa de la contaminació no dona treva i la població comença a estar molt preocupada per la mala qualitat de l’aire. Per esta raó i com està passant en molts altres llocs del món, els jóvens han decidit prendre la iniciativa en la lluita contra la pol·lució, ja que esta problemàtica afectarà especialment en un futur a totes estes noves generacions.

En este sentit, les escoles del país han fet un jurament ambiental contra la contaminació. L’acció es va fer a partir d’una protesta que es va dur a terme arran de què les escoles tancaren durant dos dies consecutius en la ciutat de Nova Delhi per culpa dels elevadíssims nivells de contaminació.

La contaminació tindrà greus conseqüències per a la salut dels xiquets | Arxiu

La ciutat de Nova Delhi, la més perjudicada

Nova Delhi és, sense cap dubte, la ciutat més perjudicada pel fum tòxic emés, especialment, pels vehicles, les indústries i les cremes en cultius. De fet, la qualitat d'aire en esta localitat ha empitjorat i ha passat a situació 'severa', fent molt perillós un fet tan vital com és el de respirar.

La qualitat de l’aire ha sigut molt mala durant molts dies seguits en esta ciutat, amb nivells de pol·lució extremadament elevats que han posat en alerta a totes les institucions, també a nivell internacional. El que més preocupa és com afectarà esta situació a la salut de les persones, ja que, més allà dels col·lectius vulnerables a la contaminació, qualsevol habitant amb un bon estat de salut pot patir greus malalties per culpa dels fums tòxics. 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un nou satèl·lit artificial controlarà la pujada del nivell de la mar" "Dijous amb més núvols, a l’espera de l’arribada de pluges divendres"