El foc ja ha arrasat en Austràlia la majoria de l'hàbitat del koala

Els focs de l’últim mes amenacen d’extingir els koales, al voltnat de 1.000 exemplars han perdut la vida per les flames i les llargues sequeres estan portant l’espècie al límit

Els històrics incendis forestals que patix el país ja han matat prop de 1.000 koales i han destruït el 80% del seu hàbitat | Pixabay

Terribles notícies ambientals les que ens arriben des d'Austràlia, on els històrics incendis forestals que patix el país estes últimes setmanes, juntament amb les llargues sequeres, ja han matat prop de 1.000 koales i han destruït el 80% del seu hàbitat, deixant-lo en un punt pràcticament sense retorn.

La presidenta de la Fundació Australiana del Koala (AKF), Deborah Tabart, ha informat d'esta trista notícia. Unes conseqüències ecològiques que eixiran molt cares per al futur dels ecosistemes de país, més fins i tot que les pèrdues econòmiques i materials que han suposat les flames imparables.

Una espècie en alt risc d'extinció

La mateixa AKF emetia un informe la primavera passada alertant de què els koales estaven «funcionalment extingits» a causa de la seua crítica situació. Unes dades que van preocupar molt a la comunitat internacional i que ara s’han agreujat més, ja que l'extinció de l'espècie està més prop que mai després dels catastròfics incendis.

L'extinció funcional indica que una espècie animal s'ha reduït tant que ja no té pràcticament influència en el seu hàbitat i ecosistema. Abans dels incendis es calculava que només hi havia prop de 80.000 exemplars de koales en Austràlia, una dada que ara no se sap fins a quin punt s'ha vist reduïda.

Milers d’eucaliptus cremats: els koales han perdut el seu aliment

El fet que estes greus incendis hagen perjudicat tant als koales i els seus habitats es deu al fet de què el foc ha cremat, principalment, els arbres eucaliptus dels boscos, la principal font d'alimentació d'esta espècie animal. La situació és tan crítica que, si bé un coala adult necessita al dia un quilo de fulles d'eucaliptus per alimentar-se, en estos moments no hi ha prou arbres per a alimentar a tota la població.

També pots llegir:

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Calor 'estiuenca' este dimarts, amb màximes gens típiques de tardor" "Setmana de mànega curta: les temperatures seran atípicament altes"