Núvols i pluja a la meitat sud de la Comunitat durant els pròxims dies

Els pròxims dies estaran marcats per la inestabilitat a la meitat sud.
Imatge d'arxiu | Cedida

 

L'arribada de núvols i precipitacions coincidint amb les últimes hores de les Falles sembla que obri un capítol d'inestabilitat al cel de la Comunitat Valenciana, per a començar la primavera.

 

Segons les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia, Aemet, els pròxims dies es caracteritzaran per la presència de pluges en la zona sud.

 

Per a aquest dimecres els pronòstics d'Aemet apunten a cels amb intervals de núvols. En la meitat sud del territori hi ha probabilitat de precipitacions, sobretot en les zones del sud de València i nord d'Alacant, que podrien anar acompanyades de tempesta en alguns casos. Pel que fa a la cota de neu, se situarà entre els 1.000 i 1.200 metres.

 

Les temperatures es mantindran en valors més frescos, per davall dels 17-18 graus de màxima a tot el territori. A l'interior es registraran gelades dèbils en alguns punts.

 

Quant al vent, en la zona litoral d'Alacant bufarà moderat de gregal (nord-est). Al nord de la província de Castelló bufarà de fluix variable a moderat de mestral (nord-oest), tendint a llevant (est). En la resta del territori el vent bufarà fluix.

 

Per a dijous, la meitat sud de la Comunitat continuarà amb intervals de núvols i precipitacions, sobretot en les zones litorals del sud de València i nord d'Alacant.

 

Tot i això, no es descarten les pluges en la resta de zones de la part sud. La cota de neu es mantindrà en els 1.000-1.200 metres. Respecte al nord del territori, tindrà cels menys nuvolats.

 

Les temperatures màximes pujaran, mentre que les mínimes patiran pocs canvis, deixant novament gelades en punts d'interior. El vent bufarà de gregal, moderat a les zones de costa i fluix a l'interior.

 

El divendres les previsions d'Aemet continuen apuntant a cels nuvolats a la zona sud. Hi haurà, de moment, baixa probabilitat de pluges, que continuarien concentrant-se en el litoral sud de València i nord d'Alacant. La resta del territori tindrà cels clars o amb pocs núvols. Pel que fa a les temperatures, remuntarien de cara al cap de setmana.

 

El vent de gregal continuarà bufant a la Comunitat, de caràcter moderat en el cas del litoral d'Alacant.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!