Les pluges deixen més de 70 l/m² en alguns punts i es manté l'alerta groga en València i Alacant este dimarts

Fins i tot ha caigut granís en alguns punts
Este dilluns ha sigut un dia molt nuvolós i s'espera el mateix per a dimarts | Twitter - @MonicaNika2411

Les pluges que han descarregat en les últimes hores en el territori valencià han deixat fins a 74 l/m² acumulats en zones de Castelló, com Cervera del Maestre (Baix Maestrat) o Alfondeguilla (Plana Baixa), i 70 en Sagunt, en el Camp de Morvedre (València), mentres l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté per a este dimarts l'avís groc per fortes precipitacions en les províncies de València i Alacant.

Segons les dades oferides per Aemet, fins a les 17 hores també s'han arreplegat 48 l/m² en Traiguera; 47 en Fredes; 44 en la Pobla de Benifassà; 39 en Chera; 36 en Yátova; 35 en Vinaròs; 30 en Bunyol; 26 en Montanejos i 15 en l'aeroport de València.

Les províncies de València i Alacant estan en alerta groga per fortes pluges este dimarts | Aemet

Granís en alguns punts de Castelló i Alacant

Tempestes típiques de primavera

En el cas de Sagunt, la intensitat de precipitació ha sigut forta, localment molt forta, amb acumulats que han superat de manera local els 30 l/m² en una hora. Segons Aemet, és típic en les tempestes de primavera i estiu que es produïsquen pluges intenses i de curta duració, acompanyades d'altres fenòmens com calamarsa, mentre a pocs quilòmetres a penes plou.

En la vesprada d'este dilluns hem tingut un cel molt nuvolós o cobert, amb pluges disperses en zones de les tres províncies, més generalitzades en el sud d'Alacant, encara que sense tempesta.

Previsió per a este dimarts

Les pluges es concentraran en les províncies de València i Alacant | Aemet

Per al dimarts, Aemet preveu que el cel estiga nuvolós o cobert amb precipitacions, que en València i Alacant podran ser localment fortes i amb tempesta. Temperatures sense canvis o en lleuger descens. El vent bufarà del nord-est moderat, amb intervals forts en el litoral, i amb ratxes molt fortes en el litoral sud d'Alacant.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Registrat un terratrèmol en el Golf de València" "Calendari astronòmic: Tot el que no et pots perdre esta primavera 2020"