Alerta per la pitjor part de l’onada de calor a les portes del cap de setmana

Les temperatures més altes es registraran en l’interior, a on es poden assolir o superar lleugerament els 40ºC
L'onada de calor arriba al seu clímax estes pròximes hores | Arxiu 

La calor està sent insuportable esta setmana a tot el territori i la pitjor part encara ha d’arribar. De fet, entre divendres i dissabte s’espera que arribe el pic de l’onada de calor amb un ambient especialment calorós i basca a causa de la massa d’aire molt càlid provinent del nord d’Àfrica. Tot pareix indicar que, a partir del diumenge, els termòmetres començaran a recular.

Mapa de previsió per este divendres | Aemet

Alerta taronja per calor

Pel que fa a les temperatures, seran molt altes en general amb entre 32º i 37º en la majoria de zones, incloent la costa, però fins a 40º o 41º en zones interiors, especialment de València i Alacant. Un ambient extremadament càlid que, al litoral, anirà acompanyat d’una xafogor molt pesada. Unes dades que es repetiran tant divendres com dissabte. En este sentit, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat alertes de color taronja i groc a gran part del territori per calor extrema:

Mapa d'alertes per calor extrema este divendres | Aemet

De cara al diumenge, els termòmetres ja començaran a recular. Farà calor de ple estiu i molt pesada, però sense els valors extrems de les últimes jornades. En tot cas, seguirà l’ambient molt calorós i bascós.

Pocs canvis en el cel

Pel que fa a l’estat del cel, el sol serà el clar protagonista, a pesar de què hi haurà un color terrós per l’onada de calor. Només hi haurà alguns núvols baixos costaners poc importants i nuvolades de tarda en serralades interiors que, a tot estirar, deixaran algun arruixat molt aïllat. No es descarten alguns núvols alts decoratius al sud.

Afluixa un poc la calor

De cara als següents dies, especialment a partir de principis de la setmana vinent, és quan notarem més la baixada de temperatures. Continuarà fent calor, però amb valors més normals per l’època. Amb sol i sense pluges generals a la vista.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Previsió setmanal: Molta atenció: Arriba la setmana més càlida del que portem d'any" "Méteo Especial: La calor més pesada no dona treva el cap de setmana"