Canvi radical estes festes de Nadal amb pujada de les temperatures

El fred anirà a més els pròxims dies amb vent però sol en conjunt. Direm adéu a l’ambient atípic dels últims dies
El temps viurà un important canvi de temps a partir de Nadal | Arxiu

L’ambient tan atípic que hem tingut estos últims dies, amb temperatures altes per a l’època que han superat els 20º en alguns casos, té les hores comptades, ja que l’arribada d’una massa d’aire molt fred d’origen polar farà canviar radicalment la situació. A partir de Nadal, tindrem més fred en conjunt i vents en alguns casos, tot i que, excepte dijous, el sol dominarà en general.

Esta situació de fred hivernal es mantindrà durant els següents dies, almenys fins a Cap d’Any. Tot i que no s’esperen temperatures molt baixes per a l’època, la sensació de fredor serà molt evident, sobretot allà a on bufe el vent. La setmana que ve podria començar amb més inestabilitat.

Temps per a les festes de Nadal

Pel que fa a la Nit de Nadal i al dia de Nadal, dijous arribarà un front desgastat que portarà més nuvolositat i algunes pluges locals, poca cosa. Tot i este xicotet canvi, la Nit de Nadal serà tranquil·la en conjunt, però el vent ja començarà a bufar amb ganes en comarques de Castelló, i les temperatures també baixaran ja.

Mapa de previsió per la Nit de Nadal en tot el territori valencià | Aemet

De cara al dia de Nadal, el divendres 25 de desembre, els núvols es trencarà i, excepte alguns intervals dispersos, el sol dominarà en conjunt. El vent de mestral es deixarà sentir en conjunt, però les ràfegues més intenses s’esperen en les comarques de Castelló. L’ambient serà clarament més fred, tant de dia com de nit, amb valors que poden arribar a baixar entre 3 i 7 graus respecte al dimecres.

El cap de setmana tindrem una situació pareguda, amb sol en general i temperatures fredes, màximes de 10º a 15º prop de la costa i més baixes en la resta, mentres que les nits seran de ple hivern amb gelades en l’interior. El vent encalmarà transitòriament, a l’espera de què diumenge es vaja reforçant el ponent i el mestral.

Més canvis la setmana que ve

De cara a la setmana que ve, dilluns podríem tindre algunes pluges passatgeres en pràcticament qualsevol lloc, però la notícia serà el vent de mestral i ponent que bufarà amb alguna ràfega puntualment forta. Una situació que s’allargarà almenys un parell de dies més.

Les temperatures es mantindran paregudes o pujaran lleugerament, però abans de Cap d’Any i els primers dies del 2021 podria arribar més fred, tot i que amb poques probabilitats de precipitacions. En tot cas, la cota de neu se situaria per baix dels 1.000 metres. Toca abrigar-se per a estes festes!

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Previsió setmanal: Canvi radical de l'oratge a partir de Nadal" "Registrat un terratrèmol entre dos localitats valencianes"