Arriba el fred més intens de l'any i atípic en l’inici del Pont de la Puríssima en València

El front fred polar ens portarà neu fins als 800 metres en l'interior de Castelló i nord de València amb forts vents
El fred pot ser de ple hivern de cara al Pont de la Puríssima | Arxiu

Este dijous les temperatures mínimes han estat molt baixes amb refrescades generalitzades en l’interior. De cara al divendres, ens arriba el front fred polar que fa dies que anunciem i que, transitòriament, farà pujar les temperatures unes hores, abans d’una forta baixada en l’inici del Pont de la Puríssima este cap de setmana que ens portarà valors molt més baixos del que tocaria esta època a causa de l’arribada de la massa d’aire molt fred d’origen àrtic.

Dissabte i diumenge seran els dies més freds des de l’hivern passat en València, amb màximes que es mouran les més altes entre els 8ºC i 14ºC, nits molt fredes amb refrescades allà a on no bufe el vent, també serà destacable el vent, que bufarà de nord-oest fort en diferents zones, sobretot de Castelló. Arruxions de neu a la Ibèrica. Entre dilluns per la vesprada i dimarts arribaria un nou front amb arruixons, però amb cota més alta. Fred molt viu tots els dies.

Divendres 4 de desembre

De cara al divendres, 4 de desembre, ens arriba el front fred polar amb més intervals de núvols pel matí i alguns arruixons en les comarques de l’oest, però amb una cota encara elevada d’uns 1.200 metres. No obstant, ja es podrà vore nevar als Ports i en zones elevades de la Ibèrica. Es vorà nevar amb ganes en l'interior de la Ibèrica. Molta precaució si ens trobem en estes zones, ja que la neu i el gel poden fer acte de presència.

Per la vesprada, apareixeran arruixons en el nord de València amb una cota de neu que es desplomarà fins als 700 metres, podent vore nevarena l'interior de València i Castelló. Si cau un arruixó més intens, es pot vore pedra en cotes més baixes o arran de costa. No obstant, poca cosa.

Previsió de símbols per a este divendres en València | AEMET

Durant el dia, el vent bufarà moderat o amb algunes ràfegues fortes de ponent en gran part del territori, tendint a girar a mestral. Pel que fa a les temperatures, pujaran un poc les mínimes amb menys refrescades en l’interior, però algunes es donaran al final del dia. Les màximes seran paregudes i encara no baixen, amb entre 13ºC i 16ºC en el litoral i de 9ºC a 14ºC en la resta, més baixes en les muntanyes. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat alertes per nevades i vents que poden superar els 70 km/h en molts indrets de València.

Alertes per nevades en l'interior de Castelló i forts vents en la resta | AEMET

Dissabte 5 de desembre

De cara al dissabte, 5 de desembre, atenció a les temperatures, ja que baixaran de forma clara. La nit serà gèlida amb refrescades generalitzades en l’interior allà a on no bufe el vent, inclús de la costa. Valors clarament baix zero en les muntanyes interiors i màximes de 7ºC a 12ºC les més altes. Caldrà abrigar-se bé, serà un dia de cru hivern en tot el territori valencià, amb fred accentuat pel vent moderat amb algun colp fort d’entre ponent i nord-oest en la meitat sud i zones elevades. Pel que fa a l’estat del cel, el sol dominarà amb el pas de bandes de núvols alts i prims. La nevada anirà a la baixa amb algun arruixó intermitent de neu en el nord de Castelló o en les muntanyes d'Alacant.

Diumenge 6 de desembre

De cara al diumenge, 6 de desembre, hi haurà més intervals de núvols, amb alguns arruixons en el nord de Castelló, sobretot per la vesprada. La cota de neu puja un poc i es mourà entre els 900 i 1.200 metres. Però el fred seguirà ben viu i de ple hivern, tant de dia com de nit. El vent de mestral es reforça i bufarà fort o molt fort en el nord de Castelló i València.

Temps mogut i seguix l'ambient molt fred

De cara al segon tram del Pont, dilluns els núvols anirien a més a partir del migdia i per la vesprada arribarien precipitacions per l’oest i sud amb una cota de neu que puja però que només estarà a 1.000 metres, veient-se nevar en els Ports i, inclús, en les muntanyes de Castelló. Entre dilluns i dimarts, dia festiu, també arribaran alguns arruixons en la resta del territori, però ben poca cosa, amb neu als 1.200 metres. En la resta, cel molt canviant i variable amb vent de nord-oest intens en el centre i nord de València i Castelló, més feble en Alacant. Pugen les temperatures, però el fred de ple hivern i atípic per a l’època seguirà ben viu. Una situació encara un poc incerta en este tram final del Pont que haurem d’anar seguint amb molta atenció.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: Registrats 22 terratrèmols al Golf de València durant la matinada de dilluns" "Méteo Especial: Compte amb l'arribada sobtada de l'hivern"