ÚLTIMA HORA:

10 casos confirmats de coronavirus en territori valencià

Tots estos municipis valencians podrien estar inundats en els pròxims anys

Ciutats costaneres de les tres províncies es vorien afectades per l'augment del nivell del mar
Pla de detall d'un cotxe atrapat enmig de les inundacions | ValènciaDiari

 

Un nou estudi publicat en 'Nature Communications' vaticina que les inundacions costaneres com a conseqüència del canvi climàtic amenaçaran, en 2050, al triple de persones del que es pensava anteriorment, incloent ciutats del territori valenciá, totes vulnerables a l'augment del nivell del mar.

 

La investigació, realitzada per 'Climate Central', destaca la magnitud del trastorn que es preveu que es desenvoluparà a mesura que el calfament global amenace cada volta més a algunes de les regions més densament poblades del món.

 

L'estudi troba que 300 milions de persones viuen actualment en terres que probablement s'inundaran almenys una volta a l'any sense defenses marítimes adequades, fins i tot si els governs aconseguixen fer fortes retallades en les emissions.

 

Per al treball, els autors van utilitzar intel·ligència artificial per a corregir errors sistemàtics en un conjunt de dades anterior que suggerien que moltes zones costaneres habitades es trobaven en elevacions més altes, i per tant més segures, del que realment estan.

 

Un mapa interactiu i ampliable produït pel Climate Central mostra també com altres grans àrees valencianes estàn en perill.

 

VALÈNCIA

Parque Natural de l'Albufera | Internet

En la província de València, el Parc Natural de l'Albufera es voria afectat, pràcticament íntegrament. De la mateixa manera, en la capital, les instal·lacions portuàries es vorien totalment inundades, també la zona costanera del municipi de Cullera (Ribera Baixa). El risc és important, a més, en la Marjal dels Moros, entre els municipis de Puçol (Horta Nord) i Sagunt (Morvedre). Precisament, en el Port de Sagunt les infraestructures náutiques patirien l'augment del nivell del mar.

 

ALACANT

Imatge del Penyal d'Ifach | Cedida

En Alacant, localitats com Pilar de la Horadada i la Devesa de Campoamor en Orihuela (Baix Segura) vorien com l'aigua del mar guanya terreny. Una cosa molt similar passaria en el Parc Natural de la Serra Gelada, una de les zones naturals valencianes que es vorien més afectades. Precisament, en Calp (Marina Baixa), el Penyal d'Ifac canviaria la seua aparença davant el creixement del mar, també en la ciutat pròxima de Benidorm, l'illa es voria inundada. 

 

CASTELLÓ

Imatge de Peníscola | Europa Press

 

En Castelló les inundacions afectaran a Torrenostra en el terme de Torreblanca (Plana Alta). A més, altres infraestructures portuàries de Castelló de la Plana, o algunes zones de platja com Borriana (Plana Baixa), el castell de Peníscola o el port de Vinaròs (Baix Maestrat) podrien passar a estar cobertes pel mar.

 

També pots llegir...

 

 

 

 

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!