9 consells per a no malgastar aliments en casa

Estudis recents asseguren que a la Unió Europea es malgasten cada any prop d'unes 88 milions de tones d'aliments

Estudis recents asseguren que a la Unió Europea es malgasten cada any prop d'unes 88 milions de tones d'aliments.

Esta dada resulta escandalosa, ja que confirmaria que en l'actualitat el malbaratament de menjar és un problema comú i en el qual tots podríem contribuir cuinant i comprant sol el que realment es vaja a consumir.

Si vols deixar de malgastar en la llista de la compra i de tirar aliments, a continuació tens nou consells que pots seguir:

1. Elaborar una llista amb els menjars de tota la setmana per a, posteriorment, revisar quins són els ingredients que un té en la seua cuina i quins no, i anar després al supermercat a comprar únicament aquells que facen falta.


2. Amb la fruita que estiga una miqueta passada es poden fer exquisits sucs i batuts, compotes i melmelades; amb les verdures, sopes i caldos.


3. Donat el cas que sobre molt de menjar preparat, es pot congelar o fer escabetxos perquè no es pose dolenta.


4. Un altre truc per a no malgastar menjar és servir la quantitat justa en els plats, sense que siguen a vessar, tenint en compte que si per a un comensal resultara poc, este podria repetir.


5. Existeixen aliments com el pollastre que es poden reutilitzar per a fer guisats o sopes.


6. Si sobra algun pit de pollastre o una mica de carn es pot aprofitar per a fer croquetes.


7. Quan es cuine arròs, el millor és refrigerar-ho just després de cuinar-ho, ja que si es deixen les sobres massa temps a temperatura “ambiente”, els bacteris es multiplicaran i, per por que sent malament, s'acabarà tirant al fem.


8. La carn en la nevera una vegada oberta sol aguantar uns 2- 3 dies, cal procurar comprar només la que es vaja a consumir eixe mateix dia o, com a molt, al llarg de l'endemà.


9. El xocolate i els iogurts poden durar molt de temps. No hi ha perquè tirar-los si la data de caducitat està passada uns dies.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Obert el termini per a inscriure's a les Escoles Oficials d'Idiomes" "Estàtues amb llençols coberts de sang clamen contra la violència masclista"