Els experts qüestionen l’estratègia de la tercera dosi amb els contagiats

Un dels motius que argumenten els experts a favor d'aquesta tercera dosi és homogeneïtzar les mesures amb la resta de països
Punt de vacunació | Jordi Olària Gras

Diferents experts han expressat els seus dubtes davant l'estratègia de vacunació amb la dosi de reforç plantejada pel Govern espanyol. Els científics al·leguen contra la utilitat d'inocular una altra injecció quatre setmanes després a aquelles persones que han passat la malaltia en aquesta sisena onada.


"Després de la vacunació, una infecció per òmicron és com una nova dosi, però més completa, perquè no sols ens exposem a una part del virus, com amb la injecció, sinó a tots els seus antígens. Setmanes després l'organisme té anticossos efectius. No per donar una i una altra dosi fins a l'infinit sense espaiament de temps aconseguirem una millor protecció", ha afirmat a El País el catedràtic de bioestadística i epidemiologia de la Universitat de Harvard, Miguel Hernán.


Tant ell com altres col·legues critiquen que aquesta vegada el Govern no ha comptat amb l'opinió de la Ponència de Vacunes i no han esperat que hi haguera evidència científica dels beneficis d'aquesta tercera dosi en aquelles persones que s'han contagiat en els darrers mesos.


Tot i això, indiquen que potser es tracte d'una decisió logística i per homogeneïtzar les mesures que s'estan prenent en altres països, ja que en molts d'ells, la infecció no es considera part de la pauta de vacunació i, per tant, exigeixen una tercera dosi per accedir-hi.


D'altra banda, altres experts com l'assessor de vacunes de l'Organització Mundial de Salut, Federico Martinón, argumenten que alguna arbitrarietat s'havia d'establir per administrar la tercera dosi i el problema el situen en què davant situacions tant noves, com les variants sorgides els darrers mesos, no es disposa de temps per saber amb certesa la prevalença dels anticossos en els nous infectats per òmicron.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Nou servei d'ajuda a persones majors per a realitzar instàncies digitals a València" "Poblats Marítims compten amb un nou servici de repartiment de la compra a domicili"