Finalitza la vaga dels treballadors de Pilkington després de ratificar l'acord per evitar acomiadaments

L'acord serveix per a evitar acomiadaments a la planta i mantenir la línia de laminatge
Assemblea dels treballadors Pilkington |

L'assemblea de treballadors de Pilkington NSG a Sagunt (València) ha ratificat l'acord aconseguit entre els sindicats i la direcció de la companyia per evitar acomiadaments a la planta i mantenir la línia de laminatge i han donat per finalitzada la vaga que mantenien des de fa diverses setmanes.

Un fet que marca, de moment, el final a una vaga que es va iniciar després dels anuncis d'ajustos de la multinacional i que ha passat per fases tenses, estenent-se a més per sectors i treballadors d'empreses afins que han mostrat la seua solidaritat però també el temor que la fi del conflicte laboral marque precedents que es puguen repetir en altres sucursals de components vinculats a multinacionals.

Siga com siga, aquest diumenge, les treballadores i treballadors de Pilkington han convocat una assemblea per explicar les clarificacions fetes en el preacord en vista de les peticions rebudes a les seccions sindicals segons han informat en un comunicat.


Un cop conclosa l'assemblea de la vesprada s'ha procedit al recompte de vots, que ha donat com a resultat un percentatge majoritari a favor del preacord. La direcció de Pilkington NSG i els sindicats –CCOO, UGT i CGT– van assolir un acord per evitar acomiadaments a la planta i mantenir la línia de laminatge.

El preacord es va assolir aquest dimecres a la nit i preveu que no hi haja acomiadaments traumàtics. A més, entre altres punts, garanteix la continuïtat de la línia de laminatge.

Ara, enrere queda la multitudinària concentració de dimarts passat convocada pels sindicats contra els prop de 116 acomiadaments a la fàbrica a causa d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) amb què l'empresa pretenia tancar la línia de laminatges.

Un moment en què la plantilla es trobava en vaga indefinida fins a almenys el 3 de desembre, i on la mobilització social va posar en evidència el que pot representar una situació d'acomiadaments massius que es repeteix i que afecta directament una economia, potser, massa dependent de decisions externes.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Plastic Omnium d'Almussafes se suma a les protestes per les baixades salarials" "L'assemblea de treballadors de Pilkington vota 'no' el preacord"