EN DIRECTE

📸⛈ FOTOS I VÍDEOS TEMPORAL CV: Seguix les últimes hores de la borrasca 'Glòria' minut a minut

URGENT

⚫ ⛈ 4a víctima mortal pel temporal, en Alcoi

Inés Madrigal, la dona que va portar el primer cas de xiquets furtats a juí, ha trobat la seua família

Tot i que la família s'ha volgut mantindre en l'anonimat, diu que són «persones meravelloses que m'han fet sentir que sóc part de la família»
Després de deu anys de busca, ha trobat a la seua família biològica | Twitter (@elpuntavui)

 

Inés Madrigal, la dona que va portar a juí el primer cas de xiquets furtats en Espanya, ha anunciat que ha trobat a la seua família biològica. Nou anys després de l'inici del juí, Madrigal no ha parat de buscar els seus orígens, fins que hui dijous ha anunciat en una roda de premsa en Madrid que, finalment, ha arribat al seu objectiu: la família que li va donar vida.

 

Tot i això, no tot són bones notícies per a Inés: «Ma mare biològica no està viva. Es deia Pilar i va morir l'any 2013». Amb tot, ha pogut conéixer als seus quatre germans, que ha descrit com a «persones meravelloses que m'han fet sentir que sóc part de la família».

 

«Per primera volta tinc el puzle de la meua vida complet»

La que també és presidenta de 'SOS Bebés Robados Murcia' ha relatat que la trobada ha sigut possible gràcies a un banc d'ADN dels Estats Units, i que la seua família també l'estava buscant. Per a ser més exactes, va donar positiu amb l'ADN d'un dels germans que havia donat una mostra al banc. Ha volgut afegir que ara mateix «per primera volta tinc el puzle de la meua vida complet».

 

Tot i la gran felicitat que mostrava Madrigal, també ha declarat que la família es vol mantindre en l'anonimat, i ella els vol guardar «discreció i lleialtat». Això sí, ha volgut compartir que els seus orígens són bascs i madrilenys i que, a més, té huit nebots.

 

Primera 'xiqueta furtada' en portar a Vela a judici

Madrigal es va fer coneguda per ser la primera persona a portar a juí al doctor Eduardo Vela, a qui la justícia va absoldre per considerar prescrits els delictes de detenció il·legal, suposició en el part i falsedat documental.

 

Inés va nàixer l'any 1969 en la Clínica San Ramón de Madrid, coneguda pels numerosos casos de xiquets furtats. Quan va ser major d'edat, els seus pares li van explicar que era adoptada però, finalment, la seua mare adoptiva li va explicar el 2010 tota la veritat darrere el seu naixement: havia sigut un regal que el doctor Vela va fer a la mare adoptiva de Madrigal.

 

Després de conéixer l'absolució del doctor, l'advocat va anunciar que anirien al Tribunal Suprem. Madrigal té com a objectiu que el seu cas i, en concret, la seua sentència siga un «trampolí» per a que l'Alt Tribunal es pronuncie sobre la prescripció dels casos dels xiquets furtats, i cree jurisprudència davant de la qüestió sobre la que hi ha unes quantes resolucions.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!