ALERTA: detecten residus d'òxid d'etilé en un additiu dels gelats

OCU sol·licita al Ministeri de Consum que aclarisca quins lots de productes amb este additiu s'han comercialitzat fins ara al nostre país

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) alerta de la comercialització en diferents països, entre ells Espanya, d'un estabilitzant alimentari contaminat amb residus d'òxid d'etilé, una substància classificada com a mutagènica i carcinògena. Segons l'AESAN es tracta d'un estabilizante empleat habitualment en la fabricació de gelats, però no precisa quin és.

Encara que no existeix constància de cap cas d'intoxicació per òxid d'etilé en relació als productes afectats, l'organització de Consumidors i Usuaris (OCU) sol·licita al Ministeri de Consum que informe sobre la mena d'estabilitzant contaminat amb esta substància, així com dels productes concrets en els quals ha sigut emprat (indicant lot i data de consum preferent), tal com s'ha fet a França.

Més quan es tracta d'un producte alimentós àmpliament consumit per la població infantil, especialment en estes dates estiuenques.

A més, atés que els estabilitzants usats en la fabricació de gelats solen utilitzar-se també en una altra mena d'aliments, com les postres làcties i les salses, OCU considera que hauria de comprovar-se si ha pogut arribar a una altra mena de productes.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Confisquen 22 quilos de cabdells de marihuana en una furgoneta a Monfort" "Un home apunyala a la seua exparella i es penja després"