Bertín Osborne va fixar la seua residència a Luxemburg i va facturar a través de Panamà

"Aqueix va ser el major error de la meua vida, fa més de 20 anys", confessa el presentador
| Gtres

El cantant i presentador Bertín Osborne va fixar la seua residència a Luxemburg i va cedir els seus drets de contractació a una societat instrumental panamenya per a esquivar a Hisenda. El presentador televisiu, suposadament va crear una estructura societària amb ramificacions en paradisos fiscals per a tractar d'eludir el pagament d'impostos i deutes pendents de l'Agència Tributària.


El Confidencial assegura haver tingut accés als documents que certifiquen aquests moviments i que estan ara en mans de l'Audiència Nacional, que investiga aquests i altres fets vinculats amb el gestor Joaquín  Arespacochaga Llópiz, presumpte capitost de la trama del PSOE que va desviar 14 milions d'euros de subvencions públiques per a reindustrialitzar Cadis.


En el marc d'aquest cas, conegut com a Badia Competitiva, la Policia Nacional va accedir en 2013 al despatx de l'assessor i va unir els arxius d'altres personalitats a la causa. No obstant això, el Jutjat número 4 de Cadis, ha remés la informació relacionada amb Bertín Osborne i la resta dels clients d'Arespacochaga al Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional.


La majoria dels arxius que afecten Bertín Osborne van ocórrer entre els anys 2000 i 2006 pel que els fets ja haurien prescrit, encara que estan sent analitzats per perits de l'Agència Tributària, que no descarten la troballa de noves irregularitats.


El propi Bertín Osborne, en converses amb El Confidencial, reconeix la veracitat de la història, que vincula als tripijocs d'Arespacochaga. "Aqueix va ser el major error de la meua vida, fa més de 20 anys: fiar-me d'un assessor fiscal mentre jo vivia als Estats Units. Ja vaig pagar per aquell error més de cinc milions d'euros i va ser jutjat per això. Espere no haver de passar per un segon judici 20 anys després", lamenta.


De fet, l'any 2000 Hisenda va arribar a embargar-li els salaris que percebia com a presentador de diversos programes d'Antena 3. Osborne va cedir llavors a una societat instrumental panamenya,

Canterbury Operations SA, els seus drets de "representació artística" perquè tots els seus ingressos professionals passaren per ací.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Miguel Carcaño acusa al seu germà Javier en una carta de la mort de Marta del Castillo" "Dos joves morts en dos accidents de trànsit, un en Vila Joiosa i l'altre a València"