Catorze xiquets ingressats per bronquiolitis, un d'ells en la UCI, en la província d'Alacant

Esta setmana la infecció de la bronquiolitis està arribant a la seua major incidència en la província i es preveu que continue almenys sis setmanes més
Hospital General Universitari d'Alacant | Arxiu

Catorze xiquets estan ingressats per bronquiolitis en els hospitals generals d'Alacant, Elx i Sant Joan d'Alacant. A part d'estos, s'ha de sumar l'elevat número de menors que continuen atenent en els servicis d'urgències dels hospitals. Un d'estos xiquets està en la Unitat de Cures Intensives (UCI) del centre sanitari alacantí.

Esta setmana, segons avança el diari 'Información', la infecció de la bronquiolitis, també conegut com el virus respiratori sincicial, està arribant a la seua major incidència en la província i es preveu que continue almenys sis setmanes més. Ara mateixa estan ingressats els xiquets de curta edat, que han nascut de manera prematura o que patixen patologies cardíaques i respiratòries. La majoria dels xiquets se'n van a les seues cases, a on la malaltia es pot controlar fàcilment.

La bronquiolitis és una infecció respiratòria aguda de les vies inferiors que afecta a xiquets que tenen dos anys. De fet, este virus és la causa més freqüent de l'hospitalització pediàtrica. Esta malaltia es dóna normalment abans de la grip, i quan esta última apareix, la bronquiolitis desapareix. Este és el cicle habitual de les patologies respiratòries d'hivern per als més menuts.

Els símptomes són: tos, mucositat nasal, febre i dificultat respiratòria que pot durar entre dos i tres setmanes. Davant d'esta malaltia contagiosa, la Societat Espanyola d'Urgències de Pediatria recorda que les mesures més eficaces per a combatre-la són aquelles que «incrementen el confort del xiquet, com la neteja de les secrecions nasals i l'administració d'antitèrmics quan hi ha febre». De mitjana, la cura de la bronquiolitis es produïx entre dos i tres setmanes. 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mor esclafat pel cotxe del seu fill en Sax" "Xiquet a punt de morir dessagnat en Nules"