L'investigat per l'assassinat de Marta Calvo continuarà en presó després de negar-se a declarar

La Guàrdia Civil té dubtes sobre la versió del detingut
Jorge Ignacio P.J entrant al Jutjat número 6 d'Alzira | EFE
 

La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 d'Alzira, en la comarca de la Ribera Alta (València) ha ratificat la mesura de presó provisional, comunicada i sense fiança, per a l'home investigat per la desaparició en la localitat de Manuel de Marta Calvo, de qui no es tenen notícies des del 7 de novembre, després de negar-se per segona volta a declarar davant de l'autoritat judicial. 

Jorge Ignacio P.J. ha sigut traslladat este matí des de la presó fins als jutjats d'Alzira per a prendre-li declaració després de què este divendres passat el jutjat de guàrdia d'esta localitat l'enviara a la presó en una causa oberta per un delicte d'homicidi, sense perjuí d'una altra qualificació posterior.

En la seua nova compareixença davant de la jutge encarregada del procediment, l'investigat ha tornat a no declarar, tal com va fer el divendres després de demanar perdó per la seua manera d'actuar, en al·legar que no havia tingut accés a totes les proves que obren en la causa. Segons han informat, existix una peça secreta relativa a la intervenció d'unes converses telefòniques. La resta de les proves són accessibles per a les parts.

Després de la seua compareixença judicial d'este dimarts, la jutgessa ha ratificat la mesura de presó provisional, han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). El detingut per la desaparició de la jove ha accedit a les dependències judicials ocultat amb una jaqueta amb caputxa cap a les 11.00 hores.

Un total de huit agents de la Policia han format un cordó davant la presència d'un grup de persones que han insultat a Jorge Ignacio P.J. en la presó. A l'eixida, després d'hora i mitja, li han tornat a cridar assassí.

  

Segons han explicat l'advocada de la família de Marta, Pilar Jové, la citació era per al manteniment o no de la mesura de presó acordada el divendres, que es manté per la magistrada que instruirà la causa «ateses certes incoherències i contradiccions» en el detingut.

La Guàrdia Civil està fent una «labor increïble investigant fins al mínim detall», ha subratllat l'advocada, que ha afegit que se li ha pogut seguir per la ubicació de les antenes i els números de telèfon que usava durant els dies en què va estar fugit i on es trobava. Ara, és necessari esperar a «moltes diligències i anàlisis de moltes proves» per part de l'institut armat.

La lletrada ha assenyalat que pareix que la Guàrdia Civil té dubtes sobre la versió del detingut que va esquarterar a la jove i la va llançar en contenidors perquè «no sols se li busca per abocador» sinó també pels voltants de Manuel, «és públic i notori que no estan d'acord amb la versió d'ell». En esta jornada, el detingut ha tornat a demanar perdó, de manera genèrica.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Furta al seu amic 2 voltes en 15 dies i ven els productes en Internet en la Vall d'Uixó" "Catorze xiquets ingressats per bronquiolitis, un d'ells en la UCI, en la província d'Alacant"