Cau un grup criminal especialitzat en robar cotxes i comercialitzar-los en Alacant

L'organització es dedicava a encobrir cotxes robats i manipulava els seus bastidors i les plaques de matrícula
Cau un grup criminal especialitzat en robar cotxes i comercialitzar-los des d'Alacant | iStockPhoto (Chalabala)

Diferents agents de la Policia Nacional ha detingut en la ciutat d'Alacant a cinc persones d'edats compreses entre els 40 i 70 anys acusades d'una organització criminal presumptament especialitzada en robar vehicles i comercialitzar-los en cases de compravenda.

Segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat, l'organització es dedicava a encobrir vehicles robats i, després de manipular els seus bastidors i plaques de matrícula, els portaven a cases de compravenda a on eren exposats per a la seua comercialització en les localitats d'Alacant i Elx, en la comarca del Baix Vinalopó (Alacant).

Els agents van iniciar la investigació després que els arribara a la comissaria una informació en la que es posava en coneixement de la Policia Nacional que en un local de la ciutat d'Alacant hi havia diferents cotxes, dels que la seua procedència podria resultar il·lícita.

Una volta localitzat el local, els investigadors van anar fins al lloc dels fets i van fer una inspecció de tots els vehicles que es trobaven exposats i van observar un total de quatre vehicles els bastidors i les plaques de matrícula dels que havien sigut manipulats, de la mateixa manera que figurava una denúncia sobre dos d'ells per haver sigut robats.

Els cinc detinguts han quedat en llibertat

De la mateixa manera, tant els vehicles com les plaques de matrícula manipulades van ser intervingudes pels agents i, una volta en dependències policials, es va dur a terme una Inspecció Ocular Tècnic Policial per part de la Brigada Provincial de Policia Científica.

Per això, els efectius van descobrir que es tractava d'un entramat criminal que es dedicava a encobrir vehicles robats i, després de manipular els seus bastidors o plaques de matrícula, els portaven a establiments de compravenda de vehicles usats, a on eren exposats per a la seua comercialització.

L'operatiu ha culminat amb la detenció de cinc persones, entre elles, el propietari d'un dels locals de compravenda de vehicles, als que se'ls atribuïx diferents delictes de robatoris de vehicle, falsedat documental i encobriment. Tots han quedat en llibertat després de prestar declaració en dependències policials, a l'espera de ser cridats a declarar en seu judicial.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mor un home en quedar-li atrapat el braç en una empresa d'Onda" "Ferida en incendiar-se una casa en Alboraia"