Condemnen a vora 2 anys de presó a l'home que va intentar endur-se a una xiqueta en Alacant

Va començar a fer força amb la mare per a intentar emportar-se-la
L'acusat de l'intent de segrest en la plaça dels Estels d'Alacant durant el juí | Agències

 

La Secció Tercera de l'Audiència d'Alacant ha condemnat a un any i nou mesos de presó per coaccions a un home que es va acostar a una mare i a la seua filla en la plaça d'Estels, en el centre d'Alacant, i dient-li a la xiqueta «vine, guapa, que et compraré una coseta» va estirar de la caputxa de la menor. Eixe intent va motivar un forcejament entre l'home i la mare que va ser observat per diferents testimonis que es trobaven en el carrer i que van avisar a la Policia.

D'altra part, l'home ha sigut condemnat a un any i mig de presó i una multa de 10.000 euros per un delicte de tràfic de drogues, pel quilo de marihuana localitzada durant el registre de la caravana en la que residia en el barri alacantí del Palamó.

En la sentència, la sala entén que, a diferència del que sol·licitava la Fiscalia, els fets no són constitutius d'una detenció il·legal, és a dir un segrest, ja que per a que es done eixe supòsit ha d'existir privació de llibertat. «No concorre la detenció il·legal en la mera immobilització momentània d'una persona», concreta la sala que sí que observa el delicte de coaccions que plantejava la Fiscalia.

La sala, que li prohibix acostar-se a la menor a 500 metres durant cinc anys, té en compte, en el moment d'imposar la pena, l'agreujant de disfressa ja que l'acusat ocultava la seua cara amb una bufanda, ulleres i una gorra.

Igualment, sobre el delicte de tràfic de drogues, el jutjat indica que se li va localitzar un quilo de cànnabis amb una puresa del 8,2%, cosa que haguera tingut en el mercat negre un valor de més de 5.000 euros. Més d'un quilo de marihuana que considera que és una quantitat de droga «notablement» superior al que un consumidor mitjà pot guardar durant cinc dies.

El tribunal ressalta que no existix informació que acredite «drogoaddicció» en l'home i, per tant, «es desprén necessàriament» un «indici clar» que estava destinada al tràfic. A més, sobre el revòlver detonador que tenia en la caravana i pel que la Fiscalia sol·licitava, pràcticament, quatre anys de presó per tinença d'armes prohibides, la sala l'absol perquè en eixa data l'arma «no estava prohibida».

 

  

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Carmen va decapitar el seu nóvio i va guardar el seu cap com a «record»" "A presó els acusats de violació en la discoteca Indiana este diumenge en València"