Confiscada una partida de 175 quilos de cocaïna en el port de València

L'actuació s'emmarca en el treball propi de la Unitat d'Anàlisi de Risc de la Duana Marítima de València, que van trobar la partida camuflada en motxilles dins d'un contenidor

En el marc de les actuacions de la Unitat d'Anàlisi de Riscos de la Duana Marítima de València, composta per membres de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i del Resguard Fiscal de la Guàrdia Civil, s'ha produït l'aprehensió de 175 quilos de cocaïna que estaven ocults a l'interior d'un contenidor.

Este equipament havia arribat al Port de València en la matinada del passat dilluns dia 17 procedent d'Amèrica Central. La substància estupefaent havia sigut carregada en origen en diverses motxilles amb l'objectiu que estes foren rescatades a la seua arribada al Port en el qual es coneix com a ganxo perdut o ‘rip-off’.

Este és el huité incident d'esta naturalesa que es registra en el Port de València, on, des del passat un de gener i fins hui, s'han confiscat un total de 1.988 quilos de substància estupefaent.

Pels fets esdevinguts no s'ha produït de moment cap detenció, encara que les investigacions segueixen el seu curs i no es descarta que puguen produir-se en un futur immediat.

L'Operació es realitza en el marc de les actuacions sobre riscos i seguretat en el trànsit internacional de mercaderies que habitualment desenvolupa la Unitat d'Anàlisi de Riscos de la Duana Marítima de València.

El Port de València ocupa una posició estratègica en les rutes comercials marítimes que arriben des de Sud i Centreamèrica, a més el seu nivell d'operacions li situa com a primer port nacional en nombre de contenidors d'importació i quart de la Unió Europea, per la qual cosa des de fa anys s'enfronta a esta mena de tràfic il·lícit, sent una porta natural d'entrada d'esta mena de substàncies als països europeus.

Este tipus de remeses de drogues estupefaents que arriben als ports europeus, sota la modalitat denominada ‘rip-off’ o ganxo perdut, es caracteritzen perquè el contenidor afectat forma part del trànsit comercial internacional, que el seu importador és alié a l'operació il·lícita, fins i tot l'expedidor en origen la major part de les vegades. Després, l'organització criminal, ja en el port de destinació, organitza el rescat d'aqueixa substància aprofitant l'operativa habitual de les terminals i del transport.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Desendolla la nevera per a carregar el mòbil i fa malbé centenars de vacunes" "Condemnada a tres anys i nou mesos de presó per causar la mort a tres ciclistes"