Confisquen una càrrega de mòbils falsificats en el Port d'Alacant

L'estafa econòmica està valorada en més de 90.000 euros
La Guàrdia Civil ha confiscat este matí la càrrega | Guàrdia Civil d'Alacant

La Guàrdia Civil, en col·laboració amb l'Agència Tributària, ha detingut a un home, de 43 anys, com a presumpte autor d'un delicte contra la propietat industrial per a comercialitzar telèfons mòbils falsejats en el Port d'Alacant. Els mòbils imitaven models ja existents de marques de prestigi i havien arribat a Alacant des de Xina per a ser venuts en Algèria. 

La investigació va començar cap a finals de l'any passat quan van trobar una càrrega amb tres bultos en el mateix port i que va cridar l'atenció tant dels agents de l'Oficina d'Anàlisi i Investigació Fiscal (ODAIFI) de la Secció Fiscal de la Guàrdia Civil del Port d'Alacant, com de la Unitat d'Anàlisi de Risc (UAR) de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària en Alacant.

La Guàrdia Civil ha examinat este matí el contingut de les 3 caixes, en col·laboració amb el Servici de Vigilància Duanera d'Alacan , i ha trobat dins d'elles centenars de mòbils, de diferents marques, que eren pràcticament iguals que als originals.

Centenars de mòbils falsificats han arribat este matí al Port d'Alacant | Guàrdia Civil d'Alacant
 

L'estafa està valorada en més de 90.000 euros

Davant esta situació, els agents van enviar un informe fotogràfic a cada una de les marques suposadament afectades per a comprovar si estos telèfons mòbils eren imitacions o falsificacions. Les empreses van confirmar que es tractaven de 525 mòbils falsificats i han valorat que la seua venda en el mercat negre seria d'uns 91.500 euros.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Agredix i li furta a un home en València" "La Policia detona una bomba de la Guerra Civil en Vila-real"