Confisquen un enviament de 100 quilos de marihuana d'Alacant a Lleida

Amagaven la droga en caixes a on deien que anaven flors
S'han confiscat 100 quilos | Pixabay

La Guàrdia Civil ha interceptat el transport de prop de 100 quilos de marihuana entre Alacant i Lleida, que viatjaven en un vehicle camuflats dins de caixes retolades en l'exterior amb l'etiqueta de 'flors', i que cultivava una empresa amb l'«excusa» de plantar cànem industrial, encara que el THC era el superior al permés per a esta classe de plantacions.

A conseqüència d'esta actuació, la Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut a dos hòmens i investiga a altres dos, de 44, 60, 35 i un altre de 35 anys, com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues, pel cultiu i elaboració de marihuana, segons ha informat l'institut armat.

Una patrulla de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil de Villena, en l'Alt Vinalopó (Alacant), va donar l'alt el mes d'agost passat a un vehicle en l'autovia A-31 per haver comés una infracció a la Llei de Seguretat Viària. Quan van procedir a verificar la càrrega que transportava, van vore bosses i caixes del que pareixia ser marihuana, a pesar de tindre el rètol de 'flors fresques' en les etiquetes.

Enviament el carregament a Lleida

El conductor va al·legar que es tractava de cànem «per a finalitats industrials», però davant de les seues «contradiccions» i baix de la sospita que realment ocultava droga, es va decidir passar el cas a l'equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Novelda.

Els agents van sol·licitar una anàlisi de laboratori els resultats del que van confirmar que la substància era efectivament cànnabis, fins a un total de 98,700 quilos, amb un THC (el principal constituent psicoactiu) superior al permés. Immediatament, es va detindre al conductor del vehicle, un home de 44 anys, com a presumpte autor d'un delicte de tràfic de drogues.

L'operació va continuar per a conseguir conéixer l'origen de la marihuana, el que els va portar fins a un segon home, de 60 anys, presumptament dedicat al cultiu i a la venda de flors a l'engròs en la província d'Alacant, però també a la collita de cànnabis.

Després d'una nova detenció, pel mateix delicte que la primera, als agents els quedava per identificar als destinataris de l'enviament, una empresa de Lleida que rebia la marihuana processada, per encàrrec, camuflada dins de caixes de flors per mitjà del transport terrestre, qui han sigut identificats esta setmana.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Novetats en el cas de l'agressió a una xiqueta en un municipi de la Safor" "Greu ferida en bolcar amb el cotxe en l'A-7, a l'altura de Muro d'Alcoi"