Desarticulat un grup criminal dedicat a estafar amb lloguers vacacionals a Orpesa

La capitost del Grup Criminal ja havia sigut detinguda l'any 2018 per fets similars i on havia enganyat 31 famílies del territori nacional
Platja del Morro de gos Orpesa | Viquipèdia

La Guàrdia Civil ha procedit a la detenció de cinc persones com a presumptes autors de pertinença a grup criminal i cometre un delicte continuat d'estafa, per import d'uns 6.140 euros de pagaments per la reserva d'habitatges vacacionals, afectant encara total de set famílies.


Després de tindre coneixement de diverses denúncies per delictes d'estafa, els agents després de les primeres indagacions i gestions específiques van esbrinar que una de les autores havia sigut detinguda l'any 2018 per fets similars on van ser enganyades 31 famílies.


Després de nombroses investigacions dutes a terme, es va poder comprovar que esta persona detinguda anteriorment era la capitost d'un grup criminal compost per 5 persones integrat per la seua parella i familiars de tots dos.

D'esta manera, aportaven diferents números de telèfon de contacte i comptes bancaris per a no ser detectats i que no es poguera relacionar els fets delictius comesos.

Les famílies estafades arribaven a la localitat d'Orpesa per a gaudir de les seues vacances i es trobaven sense allotjament i sense diners, amb la dificultat de llogar en època estival un altre habitatge, i quedant-los com a opció tornar al seu domicili, amb el mal moral que això comporta.


Es continuen les investigacions a fi de localitzar més persones perjudicades per estos fets.Modus Operandi

 

El modus operandi consistia en la publicació en Internet (en plataformes dedicades a la compravenda i lloguer a nivell particular) on els ara detinguts llogaven habitatges vacacionals en la localitat d'Orpesa.

Quan les persones interessades es posaven en contacte amb ells, li sol·licitaven una transferència com a senyal, fent en quasi totes elles una espècie de contracte virtual i facilitant sempre un DNI o un nom i cognoms a l'efecte de crear la confiança suficient en l'interessat.

Posteriorment, perdien el contacte amb la persona anunciant, no podent fer usdefruit de l'habitatge i perdent per complet els diners.

Alguna de les famílies, fins i tot va arribar a efectuar més d'un pagament.


Les diligències instruïdes han sigut entregades en els Jutjats de Guàrdia de Castelló.


L'actuació ha sigut realitzada per efectius de l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil d'Orpesa.


 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Detingut per la falsa denúncia d'una estafa de 17.000 euros" "Inundacions a Benaguasil al desbordar la séquia de Llíria"