ÚLTIMA HORA

🔴 Noves i dràstiques mesures des de ja per a tota Espanya

Cullera registra 60 accidents amb bicicletes implicades en aquesta dècada

Un informe de sinistralitat de la Policia Local revela els nombrosos atropellaments que patixen aquest tipus de vehicles.
Ciclista a Cullera | Ajuntament de Cullera

 

La bicicleta és un dels vehicles més vulnerables en la calçada. Així ho evidencia un informe de sinistralitat elaborat per la Policia Local de Cullera que comptabilitza un total de 60 accidents amb bicicletes implicades des de l'any 2010 fins a 2018.

La majoria dels sinistres tenen caràcter lleu, però s'han arribat a registrar casos de ferits greus, segons recullen les estadístiques del Cos policial cullerenc. Este nombre d'accidents evidencia la necessitat de prendre mesures de protecció per a garantir la seguretat viària dels ciclistes així com de la resta de vehicles que es veuen implicats, ja que les bicis són un dels elements més febles de la cadena donada la desprotecció que suposa l'ús d'este vehicle enfront d'altres motoritzats.

La construcció de carrils bici com a vies segures s'erigeix en una de les solucions més viables i segures per a tractar de reduir el nombre de sinistres amb ciclistes, que l'any 2010 van arribar al seu pic més alt amb un total de 14 accidents. En eixe sentit, el municipi de Cullera ve implementant diverses accions encaminades a ampliar el nombre de quilòmetres de carril bici disponibles. D'una banda, s'ha construït una via ciclopeatonal en el Primer Coll mentre que en l'actualitat està en desenvolupament un ambiciós carril bici que vertebra el nucli urbà, unint l'estació de Renfe amb la platja.

Diverses causes als accidents

La casuística dels accidents és molt variada. Així, es troben des de col·lisions amb turismes fins a motocicletes que s'han emportat per davant bicicletes, passant fins i tot per pèrdues de control dels ciclistes envaint el carril contrari. També es comptabilitzen agressions per part de conductors a ciclistes; l'obertura de portes de turismes sense precaució, tirant a terra així al ciclista o pèrdues de control per part dels turismes, atropellant als ciclistes.

Les mesures tendents a reduir l'accidentalitat aporten altres beneficis afegits. D'una banda es pacifica el trànsit, millora la qualitat de vida dels ciutadans i s'aconsegueix una mobilitat sostenible i més respectuosa amb l'entorn. Estes mesures tenen altres beneficis directes sobre la circulació: es poden reduir les lesions causades, reduint la possibilitat de mort del ciclista, i es millora la convivència en la calçada.

Font: Ajuntament de Cullera

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: Un curs de reeducació en lloc de la presó per maltractar un porc senglar" "ATENCIÓ: Una dona rescatada en l'incendi d'un domicili a Dénia"