Descens de les infraccions penals durant la celebració del Gran Premi de Xest

Un desplegament de seguretat compost per 1.500 agents de diferents unitats
Control de la Guàrdia Civil al Circuit Ricardo Tormo | Guàrdia Civil

 

Les infraccions penals registrades durant la celebració del Gran Premi de Xest, a la Foia de Bunyol, el cap de setmana passat, han descendit enguany un 3%, segons ha informat l'Institut Armat. La Guàrdia Civil ha sigut l'encarregada, en col·laboració amb la Unitat Adscrita de la Policia Nacional, seguretat privada i membres del circuit, de garantir la seguretat no solament pel que fa al circuit en si, si no també a la concentració d'aficionats en la localitat de Xest durant les nits dels dies 10 i 11 en coordinació amb la labor de la Policia Local i Protecció Civil. L'operatiu de seguretat s'ha reforçat com a motiu de l'augment d'espectadors i el nivell d'alerta, comptant amb un desplegament compost per 1.500 agents de diferents unitats.

L'esdeveniment s'ha saldat sense cap tipus d'incident greu que haja eclipsat la normal celebració del Campionat del Món. Dins de les infraccions penals, les més destacables han sigut el furt de mòbils i carteres, a més de robatoris en l'interior de vehicles o maletes de motocicletes. Ha sigut destacable el descens quasi d'un 9% en la població de Xest mentre que en el circuit s'ha produït un lleu increment de set casos.

A més, enguany s'ha incrementat el número de detencions, passant de 10 a 27 persones, destacant els delictes de resistència i desobediència, agressió als agents, robatori amb violència i intimidació i alcoholèmia/drogues. Així mateix, s'ha produït un increment de les denúncies a la Llei de Seguretat Vial (sobretot velocitat), tinença il·lícita de droga per a autoconsum, revenda d'entrades i contra la propietat intel·lectual.

D'altra banda, durant els dies que ha durat este esdeveniment esportiu s'han dut a terme mes d'1.100 proves d'alcoholèmia/drogues, suposant esta xifra un augment del 25% respecte a l'any anterior. Les proves resultants positives suposen un 4,5% de les realitzades, mentre que el 42% de les de droga han resultat positives.

El delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, ha destacat el "gran treball" realitzat pels més d'1.800 persones mobilitzades per a la seguretat d'esta prova esportiva: "Gràcies al seu treball milers d'afeccionats han pogut disfrutar d'un Gran Premi de Motociclisme que des de fa anys és ja un referent mundial en el món del motor", i especialment "vull agrair el lliurament dels més d'1.500 membres de la Guàrdia Civil que han participat i han fet possible que transcorreguera el Gran Premi sense incidents que ressenyar", ha dit.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!