Desfilada davant la jutgessa dels detinguts en la trama de les mossegades

L'històric socialista, José Catalunya i els altres investigats han acudit a declarar a la Comandància de la Guàrdia Civil en Patraix

Este matí, tretze dels catorce detinguts en l'operació Assut II en el jutjat per a prestar declaració davant la jutge d'instrucció número 13 de València i el Fiscal Anticorrupció per la seua presumpta vinculació amb la trama de mossegades urbanístiques desmantellada esta setmana per la UCO de la Guàrdia Civil a València, Alacant, EivissaMadrid i Tomelloso (Ciudad Real).


En esta causa s'investiguenS'estan investigant operacions immobiliàries avantatjoses realitzades entre els anys 2005 i 2010 no sols a València, sinó que tant a València com en altres ajuntaments de la Comunitat Valenciana, de les quals s'hauria beneficiat el constructor valencià Jaime María Febrer a través de la seua empresa matriu, Construccions València Constitució (CVC), i d'altres mercantils vinculades a ell després d'haver corromput suposadament a polítics i funcionaris amb mossegades en metàl·lic i regals de tota mena.

Diferents polítics estarien implicats, entre ells es trobarien Alfonso Grau, vicealcalde de València i mà dreta de Rita Barberà, i Rafael Rubio, fins a este dijous subdelegat del Govern a València i que hauria rebut diners d'esta trama corrupta mentre va ser regidor de València i líder de l'oposició municipal. Els investigadors consideren acreditat que haurien rebut al voltant d'un milió d'euros el primer i 300.000 € el segon.


Les declaracions són en la Comandància de PatraixDes de bon matí han començat a arribar a la Comandància de la Guàrdia Civil de València, en Patraix, els set investigats en esta causa oberta des de fa dos anys, i que neix de l'Operació Assut II, desenvolupada l'abril de 2019 i en la qual van ser detinguts l'advocat José María Corbín, encunyat de Rita Barberà, i un soci seu, i imputades la germana i les tres nebodes de l'alcaldessa del PP, al seu torn esposa i filles de Corbín.

Entre les persones que han arribat a declarar a la caserna es troba José María Catalunya, responsable de finances del PSPV durant dècades i un històric del partit. Els investigadors han citat a Catalunya per a preguntar-li per algunes de les reunions en les quals hauria actuat d'intermediari entre la trama destapada, en el centre de la qual es trobaria com a presumpte corruptor de polítics i funcionaris el constructor citat, i alguns ajuntaments socialistes.

Fins ara cal dir que, tots els investigats s'han acollit al seu dret a no declarar i s'han reservat per a fer-ho, en tot cas, una vegada que els cite la jutgessa, alguna cosa que succeirà al llarg de les pròximes setmanes.


Quins són els delictes pels quals els imputen?Els delictes que se'ls atribueixen als detinguts en la causa de l'Operació Assut II són els de prevaricació, suborn, falsedat documental, blanqueig, tràfic d'influències, associació il·lícita i grup criminal.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Una dona agredeix a la seua parella amb una barra metàl·lica" "Centenars d'acomiadaments a tota Espanya en Orange"