Ordenen la detenció de l'amo de Magrundis, l'empresa de la carn contaminda 'La Mechá'

L'empresa va comercialitzar la carn entatxonada que va donar positiu en listèria
S'ha ordenat la detenció de l'amo de l'empresa de carn 'La Mechá' | Europa Press

 

El jutjat d'Instrucció número 10 de Sevilla ha ordenat este dimarts la detenció de l'amo de l'empresa Magrundis i de diferents persones més del seu entorn, segons avança 'ElDiario.es'. Es tracta de l'empresa que va comercialitzar la carn entatxonada 'La Mechá' que va provocar un brot de listeriosi en Espanya.

Este dimecres, a més de les detencions de l'amo, els seus dos fills i del cunyat, també s'ha iniciat un dispositiu especial, dut a terme per efectius de la Unitat Central Operativa Mediambiental, pel que s'ha precintat el recinte i s'està registrant tota l'empresa.

Tot això arriba després de què el jutjat iniciara una investigació amb l'objectiu d'aclarir si l'empresa té una responsabilitat penal o no davant de l'alerta sanitària que va provocar la contaminació de la seua carn, que va provocar algunes morts i va afectar a més de 200 persones.

Sabien que la carn estava contaminada des de febrer

Segons un informe, l'empresa sabia des de febrer que les instal·lacions i, per tant, la carn 'La Mechá' estava contaminada amb el bacteri. Per això i, segons informen fonts judicials, en l'informe remés que va ser entregat a la jutgessa instructora, Pilar Ordoñez, per a avançar en la investigació, s'indica que es va avisar «amb temps i forma» a Magrundis de la contaminació d'alguns dels seus productes per «listeria monocytogenes».

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un xiquet apunyala amb un ganivet al seu germà bessó per un videojoc en Burjassot" "En llibertat i sense carnet, el conductor implicat en un accident mortal en la V-30"