Detinguda per deixar sol al seu fill de dos anys en un desllunat i banyat per la pluja en Elx

El menor es trobava baix d'un para-sol i banyat per la seua pròpia orina
El xiquet va ser traslladat a un centre de salut per a la seua valoració mèdica | Europa Press

Agents de la Policia Local d'Elx, en el Baix Vinalopó (Alacant), han detingut a una dona com a presumpta autora d'un delicte d'abandonament de menor després de trobar al seu fill de dos anys tancat en el desllunat d'una casa, soles, plorant, banyat per la pluja i per la seua pròpia orina, baix d'un para-sol.

Segons ha informat el consistori il·licità en un comunicat, els fets van succeir cap a les 12.00 hores del passat 27 de novembre quan es va rebre un avís veïnal en el que s'alertava del plor d'un xiquet de poca edat, una situació que va cridar l'atenció a les persones que van alertar a la Policia.


Una Unitat Territorial de Policia Local es va dirigir al lloc, a on va poder confirmar el plor procedent d'un desllunat. Amb la col·laboració d'una de les veïnes confrontants i l'ajuda d'una escala van comprovar la presència d'un menor, d'uns dos o tres anys, que estava en pijama, sobre un matalasset per a mascotes, banyat per la recent pluja i la seua pròpia orina.

El xiquet es mostrava «clarament nerviós i tremolós» pel fred, per això un dels agents va accedir al pati per a auxiliar-lo. A causa de la curta edat del menor, no va ser possible que explicara com havia arribat allí i el motiu. El policia va traure al xiquet del lloc per a ser atés correctament per l'altre component de la patrulla.

L'agent que es trobava en el pati va tractar d'accedir a la casa per a descobrir el succeït i per si existira un risc per a terceres persones, però es va trobar la porta d'accés i finestres tancades.

El seu germà dormint en la casa

A través d'una de les finestres va vore a un xic de 17 anys dormint i, després de conseguir despertar-lo, el jove els va indicar que desconeixia que el seu germà es trobara plorant i que ignorava el parador de sa mare, mentres que suposava que son pare es trobaria treballant. Igualment es va comprovar que la porta d'accés estava impedida amb mobles i les finestres tancades des de dins.


Mentres la dotació policial es trobava fent gestions per a localitzar als pares dels menors, es va personar en la casa la mare amb un altre dels seus fills. La dona, que va explicar que havia acudit al dentista i desconeixia què havia passat, va quedar detinguda per un delicte d'abandonament de menors.

El xiquet va ser traslladat a un centre de salut per a la seua valoració mèdica, que va determinar que es trobava en bon estat i posteriorment va ser traslladat fins a la Llar Provincial per una dotació de la Unitat de Menors i persones Vulnerables (UMEV).

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El cloretilo, la nova droga popular entre els jóvens" "Greu accident d'un ciclista en Alacant"