Detingut per fer-se passar per agent de la Guàrdia Civil al Puig

El presumpte autor va arribar a estafar prop de 18.000 euros, a diverses de les seues víctimes

Les investigacions van començar després de rebre una denúncia en dependències oficials de la Guàrdia Civil de Sagunt, amb data de 30 de juny del 2021. El denunciant va manifestar haver sigut estafat per un home, que es feia passar per agent de la Guàrdia Civil i que tenia contactes amb agents de la secció de Fiscal, els quals segons l'autor, havien intervingut nombrosos contenidors i per això, el material que transportava estos contenidors eren subhastats de manera il·lícita.

L'autor va convéncer a la mata que tenia la possibilitat de licitar pels efectes intervinguts en el port. Estos objectes solien ser televisors, bicicletes, telèfons mòbils, etc. Per preus molt per davall del seu valor en el mercat.


Modus operandi

 

Després de guanyar-se la confiança de la mata, per la seua suposada pertinença a la Guàrdia Civil i solia portar samarretes amb l'emblema d'esta institució, així com una cartera identificativa i fins i tot arribe a mostrar una arma curta (simulada). La víctima, va començar a abonar-li diners en efectiu per a l'adquisició dels efectes esmentats, ascendint a un total de 3.680 euros, i no arribant a rebre mai cap objecte pels diners abonats.


Es va rebre hores més tard una altra denúncia en les mateixes dependències oficials, de la Guàrdia Civil de Sagunt, d'una altra víctima que va manifestar que havia sigut estafada, quan es trobava en tràmits de separació amb el seu cònjuge.


El suposat autor dels fets es va oferir a ajudar-lo amb els tràmits de separació, prevalent-se una altra vegada de la seua posició com a agent de la Guàrdia Civil i manifestant-li que tenia contacte amb lletrats, procuradors, jutgessa… Per tot això, la mata li va anar fent pagaments per la quantitat d'11.200 euros, per serveis que mai arribe a rebre.


També es va poder esbrinar que el presumpte autor, quan es trobava complint condemna en el Centre Penitenciari de Picassent, per delictes d'estafes, va ser denunciat per estafar 2.530 € a un intern del mateix centre, fent-li creure que podia gestionar-li la rebaixa de condemna, per a eixir abans d'hora.

El presumpte autor acumula nombroses denúncies per fets delictius de la mateixa índole.

Finalment, després d'una complexa investigació per part dels agents, es va poder comprovar les estafes denunciades, i com este autor es cap a passar per un membre del cos de la Guàrdia Civil. Per tot això, la Guàrdia Civil de Sagunt, va procedir a la detenció de l'autor dels fets, un home de 53 anys, de nacionalitat espanyola, en la localitat de Requena, per un delicte d'Usurpació de funcions públiques i diversos delictes d'estafes.

El detingut i les diligències instruïdes han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 2 de Requena. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mor un home de 75 anys després de caure a un pou a Godella" "Ingressen a un xiquet de 13 anys per un coma etílic a Torrevieja"