Un home detingut per estafar 253.000 euros a la seua parella en fingir la mort de sa mare en Elx

El detingut s'havia fet passar per una persona que no era
Ha estafat més de 250.000 euros | Agències

Efectius de la Guàrdia Civil de Santa Pola, en el Baix Vinalopó (Alacant), han detingut a un home de 42 anys acusat d'estafar 253.000 euros a la seua parella, amb qui va mantindre una relació simulada durant dos anys, per a pagar malalties inexistents i la mort fictícia de sa mare.

Segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat, la víctima i el detingut es van conéixer fa dos anys en una popular aplicació de contactes. L'arrestat, que prèviament havia estudiat el perfil de la seua víctima, es va presentar amb un nom, un treball i una casa falsos.

La víctima, aliena a la falsedat de la informació, va iniciar amb ell una relació d'amistat. A poc a poc, el detingut li va fer creure que estava enamorat d'ell, i van començar una relació sentimental.

Prompte, va començar a demanar-li grans quantitats de diners amb tota classe d'excuses: li va contar que tenia una germana a qui anaven a embargar la casa; posteriorment li va animar a invertir en accions d'un popular club de futbol anglés en el que ell anava a començar a treballar, arribant a invertir la víctima 18.000 euros. També va contractar un viatge que farien junts a Tailàndia, que mai van fer i del que , segons l'arrestat, l'agència de viatges s'havia quedat els diners; entre una altra infinitat d'insòlits contratemps.

Li va dir que sa mare havia mort

Finalment, va fingir una greu malaltia de sa mare, per al costós tractament de la que en una prestigiosa clínica, la víctima va arribar a prestar-li 170.000 euros, i posteriorment, altres 5.000, ja que va arribar a enganyar-li amb la falsa mort de sa mare.

En un moment donat, la víctima va sospitar que alguna cosa estranya estava passant i va saber que el seu nóvio no era la persona que deia ser. Va començar a reclamar-li els més de 250.000 euros que li havia prestat fins eixe moment, sense èxit. Fa a penes una setmana, es va decidir a formalitzar una denúncia davant de la Guàrdia Civil, i va iniciar una investigació i va localitzar a l'autor.

La rapidesa l'actuació dels agents ha impedit la fugida de l'autor, que es disposava abandonar el país. Es tracta d'un home que va ser detingut el passat 29 de setembre en una casa d'Elx, en la mateixa comarca. Se li imputa un delicte d'estafa i ha sigut posat a la disposició de l'autoritat judicial.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Gran baralla entre quatre menors a l'eixida d'un institut en Alzira" "Mor un treballador en un accident amb una màquina en Almassora"