ÚLTIMA HORA

🚨😷 CORONAVIRUS: Confirmats 3 casos més en la Comunitat Valenciana

Detinguts a Alcoi un pare i el seu fill per gastar en apostes 50.000 euros de la família per a la qual treballaven

Els investigadors van comprovar que el modus operandi d'aquests era utilitzar les targetes de la família quan ells no s'adonaren
Imatge d'arxiu d'una detenció policial | Policia Nacional

 

Agents de la Policia Nacional han detingut a Alcoi, a la comarca de l'Alcoià, a un pare i el seu fill que van estafar prop de 50.000 euros a través d'internet, on utilitzaven les targetes dels propietaris de l'habitatge on treballaven.

    

Els agents de la Brigada de Policia Judicial de la Comissaria d'Alcoi van començar les seues investigacions a partir de diverses denúncies sobre ús fraudulent de targetes de crèdit, les quals eren totes d'una mateixa família, ha informat la Prefectura en un comunicat.

    

Les denúncies van començar al juliol de l'any passat, quan a una família d'Alcoi li van fer diferents càrrecs en els seus comptes a través d'una coneguda web de casa d'apostes, per un valor pròxim als 20.000 euros.

 

Treballaven en un banc online per dificultar el treball

 

Mesos més tard, van tornar a patir múltiples càrrecs procedents de diferents pubs de la capital de l'Alcoià i un càrrec pròxim als 20.000 euros en la mateixa pàgina web.

  

Els investigadors van centrar la investigació en l'entorn pròxim a la família, pel fet que malgrat canviar les targetes de crèdit i augmentar la seguretat en les seues operacions, havien tornat a patir una altra estafa per internet en escassos mesos, i els càrrecs en els pubs eren de la mateixa localitat.

  

Seguint l'empremta digital dels càrrecs que s'havien realitzat, els agents encarregats de la investigació van trobar un rastre dels estafadors des de la pàgina web d'apostes fins a un banc online per a així dificultar el treball policial.

 

Utilitzaven les targetes de la família quan ells no s'adonaven

  

Amb les diferents indagacions que es van fer tant en l'entorn familiar com amb el rastreig informàtic, la investigació es va centrar en dos dels treballadors de l'habitatge, sospitant els agents que pogueren tractar-se dels presumptes estafadors.

    

Els investigadors van comprovar que el modus operandi d'aquests era utilitzar les targetes de la família quan ells no s'adonaren, amb el que suplantaven l'estat civil i realitzaven diversos càrrecs online en la web d'apostes per a després anar realitzant transferències al compte del banc online, i d'aquesta forma no ser detectats.

  

Els agents van procedir a la detenció dels dos treballadors, resultant ser pare i fill, acusats de cometre presumptament delictes d'usurpació d'estat civil i estafa. Els detinguts, de 20 i 51 anys, van ser posats a la disposició del Jutjat en funcions de Guàrdia d'Alcoi.

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!