Falsegen la identitat de 15 collidors de taronges en la Ribera

Investigats per un presumpte delicte contra el dret dels treballadors
La Guàrdia Civil ha acudit a un dels camps de tarongers per a la inspecció | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha investigat a quatre hòmens i una dona de 39 a 47 anys per presumptament contractar irregularment a 15 temporers per a la campanya de recollida de la taronja en la comarca valenciana de la Ribera Alta.

Els investigats estan acusats de suplantar la identitat de 15 persones amb contracte en vigor per treballadors irregulars de nacionalitat pakistanesa i índia, que van ser identificades treballant. Els sospitosos feien valdre un comunicat de treball, a on apareixia la presència de treballadors inexistents.

L'operació 'Gondal', de la Guàrdia Civil de Picassent, va arrancar amb la inspecció d'una quadrilla de 22 treballadors, peons agrícoles, a on hi havia 15 en situació irregular, detalla l'institut armat en un comunicat.

Després dels escorcolls, els cinc presumptes responsables van ser investigats per un presumpte delicte contra el dret dels treballadors. Els quatre hòmens i la dona són de nacionalitats espanyola, pakistanesa, ucraïnesa i armènia. Les diligències instruïdes han passat als jutjats de Primera Instància i Instrucció número 2 de Picassent.

L'actuació s'emmarca en els servicis permanents per a evitar el robatori i comerç il·legal de productes del camp en explotacions i tendes de compra, dins del pla nacional de la Guàrdia Civil contra els robatoris agrícoles i ramaders i l'explotació d'immigrants irregulars en el camp.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'autòpsia confirma que la indigent estava viva quan li pegaren foc en Alacant" "Demanen que es reòbriga el cas de l'amputació de la cama d'un bebé en Castelló"