Vint-i-nou ferits en la Cordà de Paterna d'esta matinada

Alguns ferits han necessitat atenció hospitalària per cremades de segon i tercer grau
Una imatge d'arxiu de la Cordà de Paterna | Ajuntament de Paterna

 

Un total de 29 persones han resultat ferides este diumenge de matinada en la Cordà de Paterna, en la comarca de l'Horta (València). Majoritàriament, han sigut cremades lleus, encara que dos dels ferits han acudit a l'hospital per cremades de segon i tercer grau, segons han informat fonts municipals, que han recordat que es tracta d'una xifra similar a la de l'any passat, quan es van registrar 21 ferits.

Les cremades s'han produït, principalment, per espurnes dels coets disparats, encara que dos dels ferits, per recomanació sanitària, han assistit a l'hospital, ja que les seues ferides tenien major gravetat.

Com cada últim diumenge d'agost, la localitat ha celebrat el seu gran Cordà, un espectacle pirotècnic «únic en el món», reconegut com a Festa d'Interés Turístic Nacional, que enguany ha comptat amb 353 tiradors (un 30% més que l'any passat), que han tirat uns 70.000 coets, repartits en 57 llocs, cosa que convertix el carrer Major de Paterna en «un autèntic espectacle de foc i pólvora», destaquen des del consistori.

D'altra banda, amb l'objectiu de garantir la seguretat durant l'acte, s'ha desplegat un dispositiu especial format per 60 membres de la Policia Local, Protecció Civil, bombers i personal sanitari divers (metges, infermers, una UVI mòbil i un hospital de campanya). A més, cal destacar els braçalets lluminosos amb un xip que arreplega la informació personal dels participants –amb noms i cognoms i una foto identificativa– cosa que facilita l'atenció mèdica en tot moment.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"9 FERITS CASTELLÓ: Accidents múltiples en la Ronda Nord" "🛩 7 VÍCTIMES: Juanjo Vidal, pilot valencià, i 6 morts més en l'accident aeri de Mallorca"