França retira els lots d'un fuet espanyol relacionat amb un brot de 45 casos de salmonel·losis

Les autoritats sanitàries han procedit a la retirada de tots els lots d'un fuet procedent d'Espanya relacionat amb un brot de 45 casos de salmonel·losis, 27 d'ells en xiquets

Fuet espanyol

Sembla que un fuet espanyol està relacionat amb un brot de 45 casos de salmonel·la a França i és per això que el país veí ha retirat tots els lots d'una marca de fuet espanyol en estar vinculat amb un brot de 45 casos de salmonel·losis. Es tracta de l'embotit de l'empresa espanyola Embotits Caula S.L, amb seu a Girona.

27 dels 45 casos són xiquets

Segons han informat les autoritats sanitàries franceses, més de la meitat dels casos són xiquets, és a dir, 27 dels 45 casos diagnosticats afecten nens. A més, van confirmar la relació entre la marca de fuet i els casos de salmonel·losis dijous passat 15 de juliol per la Direcció General d'Alimentació, la Direcció General de Sanitat i Salut Pública de França.

Retirada de tots els lots

Segons han informat a través de la pàgina web, "a partir de hui es procedirà a la retirada de tots els lots". Els casos començaren a eixir i tots amb els mateixos símptomes. Es diagnosticaren entre el 24 de juny i el 15 de juliol i, després d'una anàlisi del Centre Nacional de Referència de Salmonel·losi, els ceps dels infectats tenen les mateixes característiques genètiques.

Després de la detecció del brot de salmonel·losi, les autoritats han demanat a totes les persones que tinguen lots d'este fuet a casa que, per precaució, no el consumen i el retornen a la botiga o supermercat on es va adquirir.

Quins són els símptomes d'una salmonel·losi?

La salmonel·losi és una malaltia que es transmet a partir del consum d'aliments en mal estat o que no han estat ben tractat i la produeix un bacteri anomenat salmonel·la. Els símptomes més freqüents associats a este trastorn són:

- Nàusees.
- Vòmits.
- Enrampades abdominals.
- Diarrea.
- Febra.
- Esgarrifances.
- Mal de cap.
- Sang en la femta.


Els símptomes solen aparéixer entre 6 i 12 dies després de consumir un aliment contaminat i en general solen tenir una aparició sobtada. A més, en xiquets, embarassades, persones immunodeprimides i persones majors solen patir de forma més pronunciada.

L'any passat, lots de fuet d'una altra empresa espanyola, Embotits Solà, també van ser retirats a França pel mateix problema.

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari