INVITACIÓ:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

Dos funcionàries ferides en ser agredides per una interna en la presó de Picassent

La reclusa els ha pegat amb un pal de granera
Presó de Picassent | Google Maps

 

Una interna de la presó de Picassent, en la comarca de l'Horta Sud (València), ha agredit este matí de dilluns a dos funcionàries amb el pal d'una granera quan anava a netejar. Com a conseqüència, han patit diferents contusions, segons han denunciat en un comunicat  els sindicats Acaip, UGT i CSIF. Des d'Institucions Penitenciàries (IIPP) han confirmat i l'han desvinculada de la situació creada amb el coronavirus.

 

L'incident s'ha registrat en el mòdul 20 de la Unitat de Preventius que alberga normalment a internes molt perilloses, classificades de primer grau. A pesar d'això, la interna no estava encara classificada en este grau i es trobava allí per haver-li aplicat restriccions regimentals en haver protagonitzat un incident la setmana passada en el mòdul 18. Anteriorment, també s'havia vist embolicada en incidents en la Infermeria del centre.

 

Quan les dos funcionàries baixaven al pati amb la interna, esta s'ha abalançat sobre elles amb el pal de la granera que portava per a netejar i ha començat a pegar-loc colps, han indicat fonts sindicals. Les funcionàries, segons els sindicats, han intentat esquivar els colps i reduir-la, però ha caigut rodant per les escales. Finalment, han conseguit parar-la i, una volta han acudit més funcionaris, s'ha pogut traslladar a la interna a una cel·la.

 

Com a conseqüència de l'agressió, una de les funcionàries ha patit contusions en la mà, el braç i l'esquena i l'altra en la mà. Les dos han hagut de ser traslladades a un centre hospitalari per a que les valoren i les facen proves diagnòstiques.

 

Denuncien falta de protecció davant del coronavirus

Segons Acaip i UGT, «es tracta d'una nova agressió a treballadors del centre. A les habituals condicions de treball, cal afegir la tensió que s'està vivint per la situació creada per l'estat d'alarma, que ha motivat la supressió de les comunicacions dels interns amb l'exterior —en estos moments només se'ls permet tocades telefòniques—».

 

Els treballadors, han agregat els sindicats, també veuen amb «preocupació» esta situació, ja que no disposen de tots els mitjans de protecció necessaris davant del coronavirus: «No hi ha màscares i, a diferència del que passa en altres centres penitenciaris, per exemple, no es mesura la temperatura a tots aquells que accedixen des de l'exterior», han lamentat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Més notícies de la categoria Successos