Intervenen 66 objectes d'ivori en Alacant d'origen il·legal que es venien per internet

Els presumptes infractors són set dones i cinc hòmens
Algunes de les peces d'ivori intervingudes | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha intervingut en la província d'Alacant un total de 66 objectes d'ivori de procedència il·legal, valorats en 3.860 euros, en un operatiu de tres setmanes de duració que ha dut a terme en el marc de les actuacions per a la protecció de la flora i la fauna.

Segons ha informat l'institut armat a través d'un comunicat, els agents han denunciat a 12 persones residents en diferents localitats per infringir la normativa estatal de repressió del contraban.

En el mes de setembre, el Servici de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil d'Elx va detectar un gran número d'anuncis publicats en internet en els que s'oferia la venda de diferents objectes d'artesania i joieria que, per les seues característiques, podien ser d'ivori.

L'ivori, una espècie amenaçada

L'ivori està inclòs en els Apèndixs I i II del Conveni sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre (CITES) com a part d'un animal protegit. Per al seu comerç ha d'acreditar-se la legal procedència i tinença.

Els agents van iniciar una investigació per a inspeccionar els objectes que s'estaven comercialitzant. En primer lloc, van localitzar i van identificar als venedors i, posteriorment, van procedir a inspeccionar els objectes el passat 20 d'octubre.

Després de comprovar que efectivament existia una significativa similitud morfològica dels efectes inspeccionats amb l'ivori, es va requerir als propietaris que acreditaren el seu origen legal. No obstant això, cap d'ells va poder aportar cap documentació que demostrarà que complien els requisits per a poder tindre i comercialitzar amb estes parts d'espècimens protegits pel Conveni CITES.

Un total de 12 persones detingudes

Com a resultat de l'operació, la Guàrdia Civil han denunciat a 12 persones -set dones i cinc hòmens- per la comercialització i tinença de parts d'espècies de fauna silvestre incloses en l'Apèndix I i II del Conveni CITES, sense acreditar que podien fer-ho.

L'import de les sancions dependrà en cada cas del valor total dels objectes que hagen sigut intervinguts a cada infractor, que en cap cas podrà ser inferior a 500 euros. Els infractors, tots ells de nacionalitat espanyola, són residents en Alacant, Elx, Torrevieja, Sant Vicent del Raspeig, Santa Pola, Xixona i Mutxamel.

Els objectes han sigut dipositats en les dependències de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Alacant. La Guàrdia Civil ha sol·licitat que siguen analitzats i autenticats pel Servei Oficial d'Inspecció, Vigilància i Regulació de les Exportacions (SOIVRE).

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Desmantellen un grup criminal dedicat a les drogues en Vinaròs" "Sorprenen a un conductor borratxo circulant a gran velocitat en Petrer"