L'FBI investiga la mort d'un valencià «en estranyes circumstàncies» en Punta Cana

El valencià s'havia promés amb una dominicana i volia casar-se per a dur-la a Espanya
Juanma Díaz Padilla va morir en Punta Cana quan no portava ni un dia en el país | El Español

 

El valencià, Juan Manuel Díaz Padilla tenia 40 anys, i va anar de viatge a Punta Cana (República Dominicana) per amor. Volia tornar a Espanya amb la dona de la seua vida, Elisa Esther Mercedes, per a casar-se amb ella. Es van conéixer l'estiu de 2017 i, des d'eixe moment, «estava perdudament enamorat; massa, diria jo», confessa el seu germà en declaracions a 'El Español'. Però el seu pla mai es va arribar a complir. No havia passat ni un dia des que Juanma haguera arribat a l'hotel quan van trobar el seu cos flotant en la piscina.

 

Es va dir que la seua mort va ser de repent, segons l'informe mèdic, per una insuficiència respiratòria a causa d'un infart. No obstant això, la seua família no dorm tranquil·la des d'aquell dia, quan van haver de dir adéu per a sempre a Juanma sense entendre res. «Són coses molt estranyes. Ell tenia el cor d'Indurain», confessa el germà. Però la mort de Juanma no és l'única mort estranya de Punta Cana d'enguany. Ja són 13 les persones que han mort en el país del Carib en confuses circumstàncies.

 

Li enviava diners cada mes

A la seua família mai li va fer gràcia la idea del matrimoni amb Elisa Esther. La família Díaz Padilla viu en el poble valencià d'Albal, i eren quatre germans. Juanma era pensionista i des que va començar la seua relació a distància amb la dominicana, li feia una transferència mensual de 600 euros (dels 1.500 euros de pensió que cobrava). Segons la seua família, «estava tan encegat d'amor que vam arribar a pensar que havia patit un encanteri de màgia negra».

 

Juanma Díaz Padilla va morir en Punta Cana quan no portava ni 24h en la República Dominicana | El Español

 

El trist desenllaç del valencià va ser el passat 18 d'agost de 2018, quan l'albalenc va agarrar un avió amb destinació a Punta Cana. Segons 'El Español', portava 100 euros damunt i va anar directe al complex hoteler de Playa Bávaro, a on va dormir amb la seua promesa. L'endemà de matí, després de dinar, Juanma va decidir prendre's un rom amb Coca-Cola i quedar-se en la piscina de l'hotel, mentres la seua estimada se n'anava a dormir a l'habitació. Minuts després de tirar-se a la piscina, Juanma moria d'un infart.

 

Les estranyes circumstàncies de la mort fan que la família no es crega la versió oficial dels fets. És per això que han denunciat l'ocorregut davant la Guàrdia Civil d'Alfafar, en l'Horta Sud, i demanen que s'obriga una investigació per a aclarir les circumstàncies de la mort del seu familiar. Han demanat que es realitze una segona autòpsia en Espanya.

 

«No vam tornar a saber res més d'ella»

«Poc després de morir, la seua parella ens va enviar un missatge a través de Facebook explicant-nos que li havia passat alguna cosa al meu germà. La vaig tocar i l'única cosa que s'escoltaven eren les sirenes de les ambulàncies. El meu germà no estava malalt del cor. Estava sa i no prenia drogues. És tot molt estrany. Hi ha terceres persones en tot això», explica Paco, el seu germà, que afig que «al tanatori van vindre més de 500 persones. Entre elles no estava la seua promesa. No vam tornar a saber res més d'ella».

 

Ja són 13 les morts en circumstàncies estranyes en Punta Cana en menys d'un any. Des del Govern del país s'ha ordenat una important investigació per a aclarir els casos. Investifació a la que també s'ha sumat l'FBI. A més, s'estan realitzant controls de qualitat en les begudes alcohòliques dels minibars dels hotels.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!