Investiguen la mort d'una pacient a qui va tardar en ajudar una ambulància que va arribar sense metge

L'ambulància va tardar més de 30 minuts
L'ambulància va arribar tard i sense metge | Youtbe

La Fiscalia Provincial de València ha obert diligències d'investigació penal després d'una denúncia interposada pel Defensor del Pacient en la que es posava de manifest la mort d'una pacient a qui va tardar en socórrer una ambulància que va arribar sense metge.

D'eixa manera es desprén de l'escrit, facilitat pel Defensor del Pacient i consultat per Europa Press, en el que el ministeri públic admet la denúncia i acorda obrir una investigació per a esclarir l'ocorregut.

El Defensor del Pacient es referix en la seua denúncia a una presumpta denegació del deure d'auxili en relació amb la falta d'atenció a una pacient que en la matinada del dia 27 d'abril de 2020 es va alçar en sa casa d'Alborache, en la Foia de Bunyol (València), dient que no es trobava bé i un familiar seu va telefonar al '112 Comunitat Valenciana'.

L'ambulància va tardar 30 minuts

Este familiar --sempre segons el mateix text de denúncia-- va comunicar la gravetat de la situació, ja que la pacient estava sense coneixement en el terra i amb els llavis plens de blaus. L'ambulància, «a demés del temps que va tardar --30 minuts--, es va presentar sense metge», afirma. 

I també diu que quan van vore la situació, va telefonar a una ambulància medicalitzada, que va arribar a les 02.00 hores de la matinada, però ja no va haver res a fer perquè la pacient havia mort. Davant d'això, l'entitat va demanar una investigació per a depurar possibles responsabilitats fonamentant-se en l'article 262 de la Llei d'Enjudiciament Criminal.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Destrossa 13 cotxes amb un martell en Elx" "Urgent: Un llamp provoca un incendi en Enguera"