Investiguen una trama que oferia les respostes de l'examen de conduir per 1.500 euros en Castelló

Els candidats, residents en altres províncies espanyoles, afirmaven que les seues empreses els havien traslladat a Castelló

Imatge d'arxiu d'una autoescola | València Diari

El Grup d'Informació de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil de Castelló està investigant un presumpte frau en l'examen teòric de conduir, a on s'haurien utilitzat micros i càmeres de xicotet tamany. Es tracta d'una trama que demanava 1.500 euros abans de facilitar estes xicotetes ferramentes per a copiar en l'examen de conduir.

Segons ha pogut saber el diari 'Mediterráneo', encara no se sap la quantitat de persones que haurien aprovat l'examen teòric utilitzant este mètode fraudulent en la província de Castelló, tot i que les sospites apunten a un elevat número.

Algunes autoescoles de la província es van donar compte quan, numeroses persones d'origen magrebí residents en altres províncies com Albacete o Múrcia acudien a elles afirmant que les seues empreses els havien traslladat a Castelló. A més, no acudien a les classes —fins i tot algun no va arribar a arreplegar els llibres— i només tenien pressa per pagar la taxa i presentar-se a l'examen.  L'excusa que utilitzaven era que ja s'havien preparat en les seues respectives ciutats i no feien cap error una volta fet l'examen.

Estes sospites van fer que la Guàrdia Civil intervinguera fins que pillaren a dos candidats amb els micros i les càmeres en ple examen. Estes dos persones apuntaren a una altra persona, a qui havien pagat 1.500 euros per a què els diguera les respostes en mig de l'examen a través dels micròfons. Els agents van haver de traslladar a l'hospital a estos dos candidats pel minúscul tamany dels micros, que s'introduïxen amb un pal molt fi i un imant fins el fons de l'oïda.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari