Posposat fins a març el juí a un catequista que violà a dos menors en Castelló

Les agressions sexuals es van produir en un pis propietat de l'Església
El processat enviava imàtgens de les seues parts íntimes a un dels menors i li demanava que fera el mateix | València Diari

 

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Castelló jutjarà en març a un catequista acusat d'abusar sexualment de dos menors d'edat i d'exhibicionisme. Per això, s'enfronta a una petició de díhuit anys i sis mesos de presó i una multa de 5.740 euros.

La celebració del juí estava prevista per a este dijous encara que s'ha suspés a causa de l'absència justificada d'un dels testimonis, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Per este motiu ha sigut assenyalat de nou per a les deu del matí del 9 de març de 2020.

Violà a dos adolescents en un pis, propietat de l'església

La Fiscalia afirma, en l'escrit d'acusació provisional, que el catequista col·laborava amb una parròquia del partit judicial de Vila-real, tot i que no s'ha revelat la localitat concreta, segons informa 'Levante-EMV'. «Disposava de les claus d'un pis propietat d'esta església i, per tant, del Bisbat, a on es guardaven objectes religiosos», a on portava a dos adolescents per a, presumptament, violar-los, segons afirma el Ministeri Públic. A un d'ells, durant tres mesos —maig, juny i setembre de 2014—.

El fiscal afegix que el processat conegué, l'any 2014, a un xic de 15 anys «de personalitat submisa-inhibida, dependent i vergonyós, amb una maduresa psicològica poc desenvolupada». La Fiscalia també insistix en què  l'adolescent es va deixar «impressionar pel caràcter manipulador del docent» i que el catequista li enviava missatges sexuals amb imàtgens de les seues parts íntimes a través de WhatsApp i li demanava al menor que fera el mateix.

El catequista també es va citar en setembre de l'any següent amb un altre adolescent, este de 14 anys, i abusà d'ell en el portal del mateix pis a on violà a l'altre menor durant tres mesos. 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Mari Carmen, la dona que va decapitar el marit, repartia 'croquetes' als veïns" "Fa 300 quilòmetres per a una cita romàntica i l'acaben trobant mort"