L'esperança de vida a la Comunitat és de les més altes d'Europa, 82 anys

L'informe aprecia diferències de fins a cinc anys en l'esperança de vida segons el barri de residència en les grans ciutats
Imatge d'arxiu   | Europa Press

 

L'esperança de vida en la Comunitat Valenciana és de les més altes d'Europa, amb una mitjana de 82,3 anys (85,1 les dones i 79,5 els homes), mentre que des de l'any 2000 ha augmentat en 3,2 anys per a tots dos sexes, segons un informe de l'Observatori Valencià de Salut.

  

  

La Conselleria de Sanitat ha elaborat el primer informe de Desigualtats en salut en la Comunitat, que analitza diferents paràmetres i reflectix que les majors esperances de vida es donen a les comarques de la costa alacantina, l'interior de Castelló i el Baix Maestrat, mentre que en les grans ciutats Elx té la més alta per a homes (76, 98) i Alacant per a dones (83,04).

  

  

L'informe aprecia diferències de fins a cinc anys en l'esperança de vida segons el barri de residència en les grans ciutats, que expressen diferències socioeconòmiques que repercutixen en el nivell de salut.

El càncer de pulmó la primera causa de mortalitat per càncer en els homes

  

  

Així mateix, assenyala que el 80% de les morts evitables amb prevenció es produïxen en homes, en els quals el càncer de tràquea, bronquis i/o pulmó representa quasi el 50% de defuncions, i que les persones menors de 45 anys que residixen en zones socioeconòmiques menys afavorides tenen un risc tres vegades major de morir per causes evitables amb prevenció que les de les zones més afavorides.

  

  

En la Comunitat Valenciana, el càncer de pulmó és la primera causa de mortalitat per càncer en els homes i la tercera en les dones, encara que hi ha una major mortalitat per càncer de pulmó en els municipis amb major concentració de dones majors procedents de països com Regne Unit o Alemanya, com a la Marina Baixa o el Baix Segura.

Malalties cardiovasculars com a primera causa de mortalitat en tots dos sexes

  

Respecte de les malalties cardiovasculars, primera causa de mortalitat per a tots dos sexes i que va arribar a provocar una defunció cada 40 minuts en 2012, hi ha una clara tendència descendent (fins a un 33% menys), més marcada a Dénia, Sant Joan, Orihuela o Torrevieja.

  

  

En relació als accidents de trànsit de vehicle a motor, els homes presenten una taxa de mortalitat cinc vegades major que les dones, especialment entre els 15 i els 34 anys, excepte els majors de 65, que són el grup de major mortalitat entre les dones.

  

  

Entre els homes, moren sobretot motoristes (22%), i en les dones les que van a peu (40%), mentre que el 85,7% de les defuncions la víctima de les quals és un ciclista són masculines.

Les morts per suïcidi és tres vegades més freqüents en homes que en dones

  

  

L'informe dedica un capítol al suïcidi, i apunta que en la Comunitat, les morts per aquesta causa són tres vegades més freqüents en homes que en dones, encara que en aquestes la taxa de mortalitat és lleugerament superior a la de la resta d'Espanya.

  

  

Per zones, en tots dos sexes destaquen taxes més elevades de mort per suïcidi en alguns departaments de salut d'Alacant, com Dénia, i per edats les majors taxes de mortalitat per suïcidi es donen en homes de més de 65 anys i en dones de 45 a 64 anys.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Un dels hotels més importants de la ciutat de València tancarà tot el 2019" "Un jove ferit en un accident entre un cotxe i una moto en una gran avinguda de València"