Una mare busca amics a la seua filla discapacitada a través de Facebook

«Busque amics, no cuidadors», sentencia la mare
Lola Ruiz, la mare de la jove en qüestió | Facebook

Facebook no serveix només per saber més coses dels altres o per posar-se en contacte amb aquells que ja no veiem. I és que esta xarxa social per excel·lència ha servit en esta ocasió per emprar un gest solidari d'allò més bonic.  

En este cas, Lola Rizo, una dona de Cartagena, ha encetat una iniciativa per buscar amics per a la seua filla discapacitada. A través d'una publicació a Facebook —compartida per 10.000 usuaris— esta ha explicat que vol treure a la xiqueta del «gueto de l'educació especial».

  

  

Al capdavant de l'Associació Moviment LaOla

Lola, a més, és la cara visible i fundadora de l'Associació Moviment LaOla. El grup, en este entit, treballa perquè s'elimini el concepte «discapacitat» i perquè es valore el concepte de la «diFcapacidad». És a dir, «capacitats diferents».

L'associació fa una crida a joves d'entre 13 i 16 anys, perquè passen a ser amics de Marta. La mare reconeix que la jove «necessita una vida a part» i lluny d'altra gent que tinga la mateixa discapacitat.

«Necessita mestres de la seua edat. Amb qui cantar quan la porten amb cotxe. Busque amics, no cuidadors. Amics-Mestres de la seua edat», explica la mare.

 

Una amistat 'normal'

És el que busca Lola Rizo. Esta, de fet, detalla que busca gent «amb qui parle de música, de xicsi de roba», algú «amb qui critique a la seua mare» i algú «que li puga permetre fer una vida normal». Així amb este relat tant natural, la mare busca que la seua filla es puga escapar de la 'bombolla' de la discapacitat.

Serà una experiència, assegura, que «els obrirà la mentalitat d'una manera extraordinària i els reportarà un aprenentatge impressionant per a tota la vida». 

La mare, finalment, hauria dut a terme este gest després que la seua filla li preguntés explícitament pel fet de tenir amics.
 

 

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ÚLTIMA HORA: Detingut per llançar a la seua exparella des d'un tercer pis a València" "ÚLTIMA HORA: Un camió atropella a un xiquet a la CV-32"