La mascletà manual de la Falla Pare Santonja de Mislata ha estat accidentada

Un masclet ha pres un dels muntons i ha provocat l'explosió de la resta del material pirotècnic

Coeters en plena mascletà

En estes falles no guanyem pa sustos, esta vegada el sobresalt se l'han emportat en Mislata. La seua tradicional mascletà que celebra cada any la comissió Pare Santonja - Cardenal Benlloch de Mislata ha estat a punt d'acabar en desgràcia.

Una traca d'uns 25 metres

El tret, programat a les 14.30 hores d'este diumenge, ha començat amb una traca d'uns 25 metres, que ha donat pas al tret manual de masclets per part d'una vintena de persones, del col·lectiu Els Coeters de Santonja.

"Eixiu, eixiu"

Tot pareixia anar bé fins que en un moment donat, una espurna ha saltat sobre un dels munts de masclets (cada tirador té a un acompanyant que li proporciona ràpidament cada peça depositada en el sòl) que ha esclatat. L'explosió s'ha estat propagant a la resta de munts, provocant un terratrémol final improvisat. Els crits de "eixiu, eixiu" al carrer perquè tot el món s'allunyés s'entremesclaven amb el soroll dels petards.

La sort ha estat de la seua part

El que pareixia que anava a ser una tragèdia, al final, s'ha quedat en un susto i per sort, els tiradors han pogut escapar d'entre el núvol de fums i explosions i l'incident s'ha saldat sense ferits. "Ha estat mala sort, però el millor és que ningú ha resultat ferit", explicaven des de la comissió. La resta del tret final, sí s'ha executat com estava previst. A més, una vegada conclòs, Els Coeters han revisat el recinte on s'ha disparat la mascletà per a evitar que qualsevol masclet haja quedat sense explotar.

No s'acabat de disparar

A més, am mitges s'ha quedat la mascletà programada als voltants del campus de Tarongers de València.

<>

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari