Un mural per a homenatjar a Laura Luelmo i llançar un missatge de llibertat a València

L'IES Lluís Vives ha decidit sumar-se al mural com una eina educativa contra la violència masclista
Un mural per a homenatjar a Laura Luelmo i llançar un missatge de llibertat | Europa Press

 

Professors i alumnes del màster de Secundària que va cursar Laura Luelmo a València l'han homenatjada aquest dimecres amb un mural ple de frases per a «obrir els ulls» a les noves generacions i llançar un missatge de llibertat. «De camí a casa vull ser lliure, no valenta», reivindica un dels lemes en record a la jove professora assassinada fa uns dies al Campillo (Huelva).

A la iniciativa s'han sumat joves i estudiants que no van compartir classe amb ella però també volien cridar a una societat més justa i igualitària amb aquest gest. El tribut s'ha dut a terme al pati de l'antiga Escola de Magisteri del complex de Montolivet, on s'impartix el màster universitari oficial de Professorat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) de la Universitat de València (UV).

    

El mural, amb lemes com 'No esteu soles', 'Ràbia', 'Jo no tem', 'Totes som Laura' o 'Com aneu a callar?' portarà el seu nom i «servirà de record permanent del seu pas per la Universitat», com ha manifestat la coordinadora de l'especialitat en Dibuix, que va ser professora de Laura Luelmo, Mª Amparo Alonso, amb l'objectiu que «els alumnes expressen els seus sentiments, perquè l'art vincula el dolor i servix com a estratègia de lluita».

Laura va tindre la possibilitat d'anar-se'n amb una beca

  

Aquesta professora ha recordat en declaracions als mitjans el caràcter bondadós de Laura i la seua forta vocació: «Era bondadosa, sempre estava disposada a ajudar els altres i ja es veia la vocació que tenia». «Sobretot, era una persona valenta, capaç de creuar a qualsevol lloc del planeta sense límits per a poder dedicar-se al que ella volia: l'art i l'educació artística», ha asseverat.

Com a exemple, la coordinadora ha ressaltat que Laura va tindre la possibilitat de triar entre cursar una beca a Barcelona, Itàlia i Mèxic, i precisament va triar aquest país «malgrat els riscos que tots li deien que estava assumint».

«És un acte de valentia amb el qual ens hem de quedar, però també, a pesar que ella destacava que la majoria de les persones són bondadoses, hem d'estar atentes i previngudes, i atents i previnguts, per a poder denunciar qualsevol situació masclista i qualsevol acte de violència», ha reivindicat.

L'IES Lluís Vives ha decidit sumar-se al mural

  

Una altra professores, Carmen Mª Belmonte —d'Art i Audiovisual en l'IES Lluís Vives de València— ha destacat que Laura era «fantàstica i estupenda; una delícia de xica, de dona i de persona». «Ho tenia tot», ha manifestat, i ha recordat que «tot ho feia amb molt d'afecte».

«El tracte amb els alumnes era molt dolç però sabent estar en el seu lloc. Tenia un perfil de professora claríssim, si l'hagueren deixada ho haguera fet molt bé», ha lamentat, per a explicar que en l'institut han decidit sumar-se al mural com una eina educativa contra la violència masclista per als alumnes.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"FLIPA: Detingut a Castelló 37 anys després per matar a una jove embarassada" "ALERTA: Informen que només una funcionària en pràctiques vigila 120 presos a Picassent"