La botella d'oxigen i la funda nòrdica trobades en la mar són del pare de Tenerife

Al dispositiu s'ha sumat el vaixell oceanogràfic, de l'Institut Espanyol d'Oceanografia, Ángeles Alvariño, equipat amb un sonar d'escombratge lateral i un robot submarí

El robot marí ha trobat este dilluns una botella d'oxigen i una funda nòrdica en la zona on es busca a les xiquetes desaparegudes a Tenerife, segons han informat fonts de la investigació. Hores després, han confirmat que pertanyen al pare de les menors, Tomás G., desaparegut amb elles el passat 27 d'abril, i que es van trobar a 1.000 metres de profunditat.


Encara que estes fonts no han precisat de quins objectes es tracta, El Confidencial ha confirmat que el trobat sota la mar va ser una botella d'oxigen i una funda nòrdica i que efectivament pertanyen al progenitor. Ara seran traslladats al Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil a Madrid per a analitzar-los.

Les mateixes fonts han indicat a Efe que efectivament estos dos objectes són del pare i que seran traslladats al Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil a Madrid per a analitzar-los.

Davant estes troballes, el vaixell oceanogràfic, que acabava hui les labors de rastreig, continuarà almenys fins al pròxim dia 14 en funció de com evoluciona la cerca, "per si es poguera localitzar algun indici més que llance pistes sobre el parador de les xiquetes".


La directora de la Guàrdia Civil confirma que el trobat pertany a Tomás Gimeno

 

La directora de la Guàrdia Civil, María Gámez, ha confirmat que es tracta d'una funda nòrdica i una botella de busseig que van ser trobats pel sonar i el robot del vaixell 'Ángeles Alvariño', que des de fa més d'una setmana rastreja la zona on va aparéixer la llanxa de Tomás Gimeno.

Fonts de la investigació han precisat que tots dos objectes seran sotmesos ara a anàlisis per a tractar de confirmar si poden aportar pistes sobre el parador de les menors.


El vaixell oceanogràfic realitza la inspecció marina en la zona on la llanxa de Tomás Gimeno va ser trobada a la deriva, a una milla nàutica del 'Puertito de Güímar'. La seua missió és radiografiar el fons marí amb el sonar per a tractar d'identificar algun objecte estrany i, si és possible, pujar-lo a la superfície amb el robot submarí.

En la investigació participen també efectius de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO), sumant cada dia a més de setanta persones de mitjans aeris i marítims, a més de terrestres.


Sobre la investigació pesa el secret de sumari i ha inclòs diversos registres en la finca de Tomás Gimeno, situada en Igueste de Candelaria, les últimes ocasions comptant amb el suport d'una unitat canina desplaçada des de Madrid. Gens de valor s'ha trobat allí.


El vaixell Ángeles Alvariño disposa d'un sonar i un robot submarí, treballa ininterrompudament durant el dia i la nit i, des que es va incorporar a la cerca de les xiquetes i el seu pare, ha realitzat un rastreig en una superfície d'unes deu milles quadrades (34 Km²).

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"València reivindicarà la diversitat el Dia de lOrgull a través de la música" "Desmantellada una de les primeres fàbriques d'haixix assentada en territori nacional"