Pirelli decidix traslladar la seua seu de Catalunya a València

Ja són 2.931 les empreses que se n'han anat de Catalunya

L'empresa fabricadora de pneumàtics Pirelli ha decidit en el dia de hui unir-se al grup d'empreses que han traslladat la seua seu social a Espanya fora de Catalunya com informa el periòdic 'ABC'. En concret, el fabricant italià ha marxat de Barcelona a València, segons arreplega el Butlletí Oficial del Registre Mercantil (Borme). Així, Pirelli seguix els passos de CaixaBank, on el Consell Administratiu d'este banc va decidir a principis d'octubre canviar la seua seu social a València.

  

  

També va donar el pas el Banc Sabadell, on avant la incertesa de la independència de Catalunya, unes de les caixes més importants d'Espanya va decidir no arriscar i canviar la seua seu a Alacant, com ja informàvem en este diari. L'arribada del Sabadell, suposarà un ingrés de més de 600 milions d'euros a la Comunitat Valenciana per l'Impost de Societats, un fet que valorava de forma positiva el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

  

  

Des que se celebrara el referèndum a Catalunya el passat 1 d'octubre, un total de 2.931 empreses han traslladat la seua seu social de Catalunya a altres comunitats del país. Així i tot, segons el Col·legi de Registradors Mercantils d'Espanya, el ritme de fugides ha decrescut en les últimes setmanes, arribant a 24 eixides ahir dilluns.

Des que se celebrara el referèndum a Catalunya el passat 1 d'octubre, un total de 2.931 empreses han traslladat la seua seu social de Catalunya a altres comunitats del país. Així i tot, segons el Col·legi de Registradors Mercantils d'Espanya, el ritme de fugides ha decrescut en les últimes setmanes, arribant a 24 eixides ahir dilluns. 

El 9 i el 10 d'octubre van ser els dies amb més 'fugides'

El mes de novembre va tancar amb 894 trasllats de seu social des de Catalunya a una altra part de la geografia espanyola, enfront dels 1.982 del mes d'octubre. Els dies amb menors nombres d'eixides van tenir lloc el 23 i 28 de novembre, amb 21 trasllats cadascun, i este dilluns 4 de desembre, amb 24 trasllats. En este tram hi ha hagut tres dies clau, on s'han concentrat més eixides. El primer, el 9 i 10 d'octubre. On el 10, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es dirigia al Parlament per a valorar els resultats de l'1-O. S'especulava amb una declaració unilateral d'independència (DUI). Fins a 382 empreses van demanar el trasllat de seu en dos jornades com explica 'El Confidencial'.

Per contra, han sigut 125 empreses les que han realitzat el camí invers: traslladar la seua seu de fora de Catalunya a la comunitat catalana des d'octubre.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Alarmant situació en un barri d'Alacant per la 'invasió' de porcs vietnamites" "Sorprenen un home a Alacant quan es disposava a furtar bicicletes"