La Policia Local d'Alacant posa numeroses denúncies per incomplir les mesures sanitàries contra el Covid-19

52 persones incomplixen el toc de queda en Alacant
La gent seguix sense respectar el toc de queda | Ajuntament d'Alacant

Esta matinada de diumenge, 8 de novembre, la Policia Local d'Alacant ha imposat un total de cinquanta-dos denúncies per incomplir el toc de queda i no portar mascaretes, i a demés, s'han sancionat a quatre establiments en el dispositiu de vigilància i control nocturn per a garantir el compliment de les mesures sanitàries i de seguretat per a fer front al Covid-19.

Tal com han informat fonts policials, els agents han dissolt de matinada una festa denunciada per sorolls, cap a les 04.15 hores, organitzada en un apartament turístic, que havia sigut llogat en carrer Sant Carles (Alacant), per a una celebració amb nou persones dins.

Per este motiu, la Policia Local els va sancionar per no portar l'obligada mascareta i per generar molèsties acústiques, amb música elevada, cridant i alterant la convivència ciutadana.

No respectar les distàncies de seguretat

D'altra banda, les autoritats en la vigilància dels establiments d'hostaleria van sancionar a quatre locals, un situat al carrer Baró de Finestrat, denunciat per tindre habilitada la pista de ball i no mantenir la distància de seguretat entre les taules, i un segon per mantenir en el vetllador una pantalla, a on s'emetia un partit de futbol amb so.

A demés, cap a les 23.30 hores, la Policia va intervindre en la zona del Port, amb dos establiments que eren denunciats per incomplir l'aforament de cadires i no mantindre distàncies de seguretat entre les taules.

El regidor de Seguretat, José Ramón González, ha destacat «el comportament exemplar dels locals d'hostaleria que han complit totes les noves mesures i aforaments esta nit en el centre, Castanyers, l'avinguda de Pintor Javier Soler i Barri antic, tancant a la seua hora i sense cap incident».

Un botelló en Alacant

La Policia Local ha localitzat i denunciat a un total de vint-i-tres persones amb sancions de 100 euros per no usar l'obligada mascareta, i ha dissolt un botelló amb tres actes de consum de begudes alcohòliques en via pública, i durant la nit es van imposar quatre actes per infracció a la Llei de Seguretat Ciutadana i quatre actes per no respectar la distància de seguretat mentres fumaven.

Així mateix en els controls de trànsit i la vigilància organitzats en diferents accessos i eixides de la ciutat esta nit per a fer complir el toc de queda s'han sancionat a díhuit persones que no han justificat els seus desplaçaments.

Concretament, entre la 01.10 i les 03.20 hores, es van localitzar a sis persones que es trobaven en la via pública sense motiu justificat incomplint l'estat d'alarma, dos  en el carrer Colòmbia d'Alacant, dos en Escriptor Ferrandiz Torremocha i altres dos persones denunciades en el carrer Olivino.

L'edil de Seguretat ha fet una crida i comanda als ciutadans: «Hem de fer un esforç mantenint la màxima prevenció higiènica sanitària i l'ús de la mascareta. Hem de ser cauts amb les reunions familiars i socials, evitar celebracions, ja que estem en un moment complicat, i quan se celebren festes es posa en risc la salut de tots i s'incrementen les possibilitats de contagi i de ser vectors de transmissió del virus».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Dos casos d'abús en un centre de massatges en València" "Cas Alcàsser: Resultat de les proves d'ADN fetes als ossos trobats en 2019"